П`ятниця, 29.03.2024, 00:15
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Районний фестиваль «Свята Покрова»
13:34
Районний фестиваль «Свята Покрова»

13 жовтня, напередодні святкування  Дня захисника Вітчизни, у центрі дитячої та юнацької творчості зібралися  учні  з Башмачанської, Березнуватівської, Військової,  Микільської на Дніпрі, Сурсько-Михайлівської,Привільнянської, Письмечівської середніх шкіл, Петриківської НСШ, Олександропільського НВК та Солонянської СШ№1 та №2 ( Солонянська ОТГ). Саме у цей день за інціативи відділу освіти методистами центру дитячої та юнацької творчості було організовано проведення районного фестивалю патріотичної пісні, поезії та образотворчого мистецтва, присвяченого відзначенню створення річниці легіону Українських січових стрільців, річниці УПА, Героям Майдану та воїнам АТО. На сцені організатори розмістили великий екран, на який впродовж свята проектувалися відео, змонтовані методистом ЦДЮТ Руденко Г.А. Куліси були прикрашені малюнками юних художників із загальноосвітніх закладів району і відображали історію козацтва, події на Майдані та сьогодення на Сході нашої держави. Почесними гостями фестивалю були Гурський Руслан  - голова спілки учасників бойових дій АТО Солонянського району, Ойович Валентин,Гоменюк Михайло, Добнюк Євген , Заіка Сергій, Гавриловський Юрій,Савенко Юрій,  мама загиблого в АТО Дмитра Ільгільдінова – Рейнат Олена Вікторівна та мама Георгія Барателлі- Буторіна Ліна Вікторівна, активісти волонтерського руху Кулик Людмила, родина Євтушенко Юрій та Ляля.
Фестиваль розпочали ведучі Гандрабурова Юлія та Копиленко Альона. Проникливі слова відразу захопили увагу усіх присутніх у залі. Як у калейдоскопі, змінювалися події а сцені. Ось учні Військової СШ ( директор Максименко Н.В.) змусили усіх поринути у минуле і розповіли про перших козаків. Далі ведучі познайомили нас з історією створення Легіону Січових Стрільців. А потім, затамувавши подих, зустрічали на сцені 4 вправних хлопців і 1 дівчину Письмечівської СШ ( директор Шевченко А.Д.), які підготували віртуальну подорож у саме серце Західної України і розповіли про створення Української Повстанської Армії. Чіткість виступу і майже армійська виправка хлопців вразила і учасників і гостей фестивалю. А далі, в одну мить, очі усіх прикуті до екрану, де палають шини і чорний дим огортає все навкруги. На сцену виходять учні Олександропільського НВК ( директор Захарченко В.І.) і ми розуміємо, що мова буде йти Революцію Гідності. Кожне виважене слово, засмучений погляд, тривожні паузи знайшли відгук у серцях учасників фестивалю. Гіркота та біль втрат огорнув нас усіх, коли мова зайшла про події на Сході країни. Проникливе читання поезій Загонтової Валерії , учениці Привільнянської СШ ( директор Бойда І.Г.) та Дудли Світлани, учениці Петриківської НСШ ( директор Шова С.М.) викликало сльози і в учнів, і у матерів загиблих воїнів, і у самих воїнів, що були присутні на фестивалі.
До глибини душі вразив усіх пісенний репертуар, підібраний методистом ЦДЮТ Хрипко Л.В. Ніхто не залишився байдужим під час виконання козацьких пісень, які підготували вихованці вокального гуртка ЦДЮТ Пазін Анна, Самарець  Єлизавета та Баканов Богдан ( керівник Кузьменко В.М.).  Керівник вокального гуртка ЦДЮТ Костенко Я.М. зі своїми вихованками Федоровою Людмилою, Соловей Розою та Вечірко Анною підготувала проникливу пісню про дитячі листи у зону АТО. Самі ж керівники вокальних студій ЦДЮТ Костенко Яна та Івасик Роман виконали музичну композицію, присвячену матерям воїнів-захисників Вітчизни. Затамувавши подих, слухали ми пісні Дейкіної Лілії, вчительки Калинівської НСШ ( директор Сердюк Г.Й.) та Гандрабурової Юлії, вчительки Солонянської СШ№1 ( директор Бондар В.А.).
Подяку за патріотичний дух та активну громадську позицію учням висловив Гурський Руслан  - голова спілки учасників бойових дій АТО Солонянського району. Олена Вікторівна, мама загиблого Дмитра Ільгільдінова  подякувала за чуйну душу  і пам'ять серця , завдяки яким будуть жити усі воїни, що загинули в ім′я безхмарного майбутнього. Людмила Кулик, голова організації «Фенікс» - центр допомоги патріотам України, за плідну співпрацю, взаєморозуміння та підтримку волонтерського руху  вручила  колективу центру дитячої та юнацької творчості подяку. Микола Анатолійович Дармостук, керівник відділу освіти Солонянської райдержадміністрації від імені учнівської та педагогічної громади привітав присутніх воїнів з Днем захисника Вітчизни, і висловив подяку за їх мужність і відвагу. Наприкінці фестивалю і учні, і педагоги , і воїни поклали квіти до меморіалу загиблим в АТО землякам.

 

 

Переглядів: 572 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31