П`ятниця, 26.04.2024, 09:57
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 29 » Юний різьбляр Солонянщини
11:55
Юний різьбляр Солонянщини

У глибині Солонянського району є невеличке село Новоандріївка. Воно межує із с.Чумаки Томаківського району. І проживає у цьому селі юний майстер-різьбляр Вовк Валерій. Нині це учень 10 класу Криничанської СЗШ. Уже сьомий рік поспіль Валерій навчається роботі з деревиною  у гуртку «Різьблення по дереву», який створено при школі від Солонянського центру дитячо-юнацької  творчості. За цей час Валерій  оволодів технікою геометричної та рельєфної різьби, навчився створювати різноманітні візерунки на деревині і перетворювати її у прекрасний витвір мистецтва. За цей час він виготовив багато виробів, які зберігаються у його колекції. Серед них є кухонні дощечки, кухонні набори, келихи, таці, підставки під гарячий посуд, сувеніри, столики, полички, тощо.  Багато робіт прикрашають домашній інтер’єр. Різьблення по дереву дозволяє йому сповна проявити свій художній смак, дати волю своїй фантазії, відпрацьовувати техніку різьби. Руки цього юного майстра зі звичайного шматка дерева здатні виготовити справжні витвори мистецтва.

    Керівником гуртка впродовж 30 років працює учитель трудового навчання, а нині директор Криничанської школи А.С. Шмигельський.  Андрій Степанович – це учитель від Бога, справжній майстер-різьбляр, творча людина, яка весь час веде пошук нових композицій для виробів з деревини, а також у пошуку здібних та талановитих дітей. За роки існування гуртка зі щколи вийшов не один десяток умільців-різьблярів, які з року в рік примножували славу Солонянщини. Андрій Степанович родом із Волині, після закінчення школи навчався у Ковельському училищі різьби по дереву і весь свій трудовий шлях був і є відданий улюбленій справі – різьбленню, а також передавав і передає свої уміння молодому поколінню.

    Саме в цьому гуртку досяг своїх перемог Вовк Валерій. Уже  у 2014році на третій рік перебування у гуртку, будучи учнем 6 класу, він отримав першу перемогу – ІІ місце в обласному конкурсі «На кращого юного майстра народних ремесел» в номінації «Різьблення по дереву». Але на цьому не зупинився і удосконалював свої уміння по роботі  з різцем та деревиною. І уже через рік семикласник Валерій став переможцем обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтв «Знай і люби свій край» у 2015 році у номінації «Різьблення по дереву». Восени 2016 року Валерій виборов І місце у районній олімпіаді з трудового навчання. Через кілька місяців юнак здобув І місце в обласній олімпіаді з трудового навчання, де теж показав свою майстерність.     У червні  2017 року  чергова перемога – дев’ятикласник Валерій   вдруге став переможцем обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтв «Знай і люби свій край» у номінації «Різьблення по дереву». Та не забарилася участь ще в традиційному конкурсі  «На кращого юного майстра народних ремесел», який проходив у м. Дніпро  у жовтні 2017р. Валерій виборов у цьому конкурсі ІІ місце в номінації «Різьблення по дереву» .  

  У листопаді нинішнього року пройшла районна олімпіада з трудового навчання і дуже приємно, що переможцями у ній знову стали учні нашої Криничанської школи: серед учнів 11 класу – Вовк Валерій, а серед учнів 9 класів – Рябенко Тімур.

І нова перемога юних майстрів - Вовк Валерій зайняв ІІ місце серед учнів 11 класів, а Рябенко Тімур – ІІІ місце, серед учнів 9 класів на обласній олімпіаді з трудового навчання!!!

Тож дуже хочеться побажати юному майстру, а також його наставнику нових звершень і незгасної любові до свого заняття.

                          Вчителька математики

                          Криничанської СЗШ

                         Вовк Л.Г.

Переглядів: 484 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031