Понеділок, 20.05.2024, 03:51
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 5 » Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану
16:22
Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану

Минають дні, ідуть роки… Життя листки перегортає, А біль Афгану навіки В душі чомусь не замовкає.

 15 лютого всі ми відзначаємо 25 - річницю виведення радянських військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

Не одним сивим пасмом закосичена ця дата – 15 лютого -  день, коли нарешті в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього Радянського Союзу 10- річна кривавиця трагічної війни в Афганістані.
Посивіли до строку  юні наречені й молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів, і здається навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів – інтернаціоналістів.
Закінчилася ніким і нікому неоголошена трагічна війна. А в людській пам’яті вона буде жити довго. Ми маємо більше знати про героїчні сторінки нашої історії, і пишатися мужністю, героїзмом вірних синів Вітчизни. Ніхто  та ніщо не має бути забутим, аби не забути – треба пам’ятати, а щоб пам’ятати – треба знати.
З метою вшанування цієї дати в  Миропільській НСШ проведено виховну годину «Ніхто не народжується для війни». Учні дізналися про трагічні події в Афганістані, вшанували пам'ять загиблих на Афганській землі наших співвітчизників і віддали шану живим воїнам – афганцям. Через багато років всі ми дізналися правду про цю несправедливу для нашого народу криваву війну в далекій чужій країні, яка завдала непоправного болю і смутку тисячам матерів і вдів.
    Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.
Поставте скибку хліба на стакан
І голову схиліть в скорботі вічній
За тих, кого убив Афганістан,
 Чиї він душі ранив і скалічив

На виховну годину ми запросили воїна-інтернаціоналіста Кізіму Сергія Івановича, який проживає в селі Миропіль.Учні мали можливість почути спогади, поспілкуватися з Сергієм Івановичем, а також  оглянути тематичну виставку «Пам’ятайте минуле, заради майбутнього». Вірші про війну в Афганістані, про біль матерів, які не дочекалися своїх синів   декламували  Вишнивецький Ігор, Федько Юлія, а також свій власний вірш «Афганістан – біль і смуток України» прочитала Євтухович Євгенія. Під час заходу звучали задушевні пісні про Афганістан.
У повсякденній виховній роботі ми прагнемо виховувати у наших учнів найкращі людські цінності. Виховна година, приурочена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, теж служила вихованню патріотичних почуттів у наших учнів: гордості за своїх співвітчизників, почуття обов’язку перед Вітчизною, готовність у будь – який час стати на захист її рубежів.
Ми переконані, що все людство буде свято берегти пам'ять про героїв, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі у снах, у спогадах, у думках.

 Підготувала і провела захід Продченко Віта Олександрівна


 

Переглядів: 970 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31