Субота, 20.04.2024, 08:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 8 » Заходи з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями у Павлівській НСЗШ
10:05
Заходи з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями у Павлівській НСЗШ

Є поміж нас багаті й бідні.

Кому що треба, доля не пита.

Та є дві речі всім нам необхідні:         

У світі — мир, а в душах — доброта

        3 грудня 2015 року українське суспільство разом зі світовим  співтовариством відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Він об’єднує тих, хто небайдужий до долі людей, які вкрай потребують підтримки та допомоги. Відбулися заходи з цієї нагоди і в КЗО "Павлівська НСЗШ І-ІІ ступенів".

У всіх класах було проведено «уроки доброти» на тему: «Хай оживає істина стара: людина починається з добра». Кожен класний колектив старався по-особливому передати потребу кожної людини, вчителі розповіли учням, з якими проблемами стикаються особи з інвалідністю в сім`ї, в суспільстві, про те, які бувають форми інвалідності, де і як можуть працювати люди з вадами здоров’я, якими видами спорту і творчості вони можуть займатися, які пристосування необхідні для реалізації їхніх потреб.

Яскравою стрічкою проходила істина «людина починається з добра». Учні початкових класів склали "квітку доброти". 

Козін Л.Д. підготувала виставку-презентацію «Вони теж були інвалідами...».  Учні  мали змогу познайомитися з досягненнями людей-інвалідів. Діти зрозуміли: «Можливості – обмежені, здібності – безмежні». 

Було проведено акцію "Теплі долоньки" - надано матеріальну допомогу учениці Василівської школи-інтернату. Учні переглянули документальний фільм Тофіка Шахвердиєва “Про любов”, "Сила духу" про життя дітей з обмеженими можливостями.

Учні початкових класів випустили стіннівку «Тепло наших сердець», на якій кожна дитина прикріпила сердечко з побажанням.

В кінці робочого дня всі учні під  пісню "Дитяча усмішка" зробили "коло доброти".

Всі перейнялися ідеями добротворення та милосердя. Тому від сьогодні кожен старатиметься ще більш ретельно аналізувати усі свої слова та вчинки.

Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.

 

Переглядів: 738 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031