П`ятниця, 29.03.2024, 15:43
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 12 » Загальношкільні і класні батьківські збори у Військовій СШ
16:27
Загальношкільні і класні батьківські збори у Військовій СШ

06 лютого  закінчилися уроки, учні розбіглися по домівках, а класні керівники та класоводи, дочекавшись тиші, розійшлися по кабінетах, щоб  підготуватися до зустрічі з батьками, адже сьогодні і загальношкільні, і класні батьківські збори. Не дивлячись на негоду, батьки (в кількості 25 чоловік) все ж таки знайшли час, щоб завітати до школи, поцікавитися, чим живе школа, які зміни відбуваються в освіті, та з якими результатами школярі закінчили І семестр.
          Збори проходили з таким порядком денним:
1. Безпека дітей в Інтернеті.
2. НУШ – нова українська школа.
3. Моніторингові дослідження успішності учнів та їхньої участі в конкурсах та Всеукраїнській олімпіаді.
4. Підготовка до закінчення 2017-2018 н.р.
5. Здоров’я та життєзбереження школярів.
6. Прояви булінгу в суспільстві.
7. Різне.
            Збори відбулися у Всесвітній день безпечного Інтернету, який проходив  під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»,  тому  неможливо було оминути цю тему, не звернувши уваги батьків на безпечне   онлайнове спілкування та не залучивши до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Цікавою була інформація вчителя інформатики Максименка М.С. про те, як День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів у навчальному закладі із безпеки в Інтернеті разом зі всім світом. А також педагог ознайомив із новими розділами сайту школи.

             Богдан Є.М. ознайомила присутніх із новою українською школою –  ключовою реформою Міністерства освіти і науки, головною метою якої є  створення школи, «у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

              НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж буде до вподоби  відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння».
               Про підсумки моніторингових досліджень освітнього процесу в школі, результативність участі учнів у Всеукраїнських олімпіадах та про підготовку до закінчення 2017-2018 н.р. розповіла  заступник директора Клешня Н.С.
               У системі цінностей, якими дорожить будь-яка цивілізована нація, особливе місце відводиться здоров’ю людей, а в шкільному середовищі - здоров’ю та життєзбереженню молодшого покоління. Останнім часом ситуація зі здоров’ям дітей наблизилась до критичної: підвищується рівень загальної захворюваності на грип, ГРВІ, кір, вірусний гепатит А, дифтерію і т.д. Цьому сприяє зростання інтенсивності впливу на здоров’я дітей і підлітків факторів екологічного та медико-соціального ризику, погіршення структури харчування, зниження ефективності проведення традиційних профілактичних заходів. Саме про життєзбереження, про ведення здорового способу життя доповіла Максименко Н.В., наголосивши, що для успішної роботи з підвищення здоров’я дітей важливим є об’єднання зусиль органів охорони здоров’я, освіти, батьків і громадських організацій.
              Про проблеми булінгу в дитячому колективі, вдома, на вулиці повідомила Пшенічнікова В.С.  Це явище все більше поширюється як в Україні, так і в усьому світі. Обумовлене це, зокрема, тим, що набуває популярності насильницька модель поведінки.  Якщо в родині існує насильство, то дитина наслідує стиль поведінки, гіперопіка та авторитарний стиль виховання теж впливають на те, що дитина стає або жертвою, або переслідувачем у шкільному булінгу. Тому батькам необхідно частіше  знаходити час для спілкування, для втілення в життя  спільних  ідей, треба уміти достукатися до своєї дитини, щоб вона не зазнала насилля або ж сама не стала булером.

Переглядів: 432 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728