Середа, 24.04.2024, 07:49
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 25 » З нагоди відзначення 25 річниці виведення радянських військ з території Афганістану
18:06
З нагоди відзначення 25 річниці виведення радянських військ з території Афганістану

З нагоди відзначення  25 річниці виведення радянських військ з території Афганістану у Cурсько-Михайлвській СШ було проведено ряд заходів:

-          У шкільній бібліотеці створено тематичну виставку, у якій було представлено довідкові матеріали про війнув Афганістані, статті місцевих газет та фотоматеріали, які надали нам колишні учасники цієї війни.

-          Було створено куточок бойової слави, у якому були висвітлені відомості про події на території Афганістану, періодизація війни та біографічні відомості місцевих воїнів-інтернаціоналістів. Матеріали були зібрані учнями школи під час відвідування учасників бойових дій та їх сімей.

-          У класах також проводились тематичні зустрічі з воїнами-афганцями. Так, до учнів 5 класу завітав Селезень Володимир Іванович. Він розповів дітям про свій бойовий шлях, про події у яких брав участь, про наших односельчан, що також потрапили до Афганістану та про традицію щороку зустрічатися у колі місцевих воїнів-інтернаціоналістів, згадувати ті страшні події та тих, хто не повернувся додому.

-          14 лютого пройшов єдиний урок мужності на тему «У полум’ї війни» . Вчитель  Анутдінова Ніна Леонідівна підготувала вступну розповідь про свою юність, про 1979 рік  і про те, як її чоловік потрапив до Афганістану. Діти декламували вірші та розповіли про місцевих воїнів-інтернаціоналістів. Вчителька історії Біжко Ірина Миколаївна розповіла про Афганську війну, її періоди та значення цієї війни з точки зору історії. Заступник директора з ВР Борох Надія Валеріївна підготувала разом з учнями змістовну презентацію та музичний супровід заходу, що справило велике враження на глядачів. Закінчився урок покладанням квітів до пам’ятника невідомому солдату. Учні та вчителі не залишились байдужими після проведеного уроку.  Цей урок дав можливість кожному з нас відкрито поглянути на нашу історію, дати їй об'єктивну оцінку і зрозуміти, що головним героєм афганської війни був простий солдат, для якого військовий обов'язок був справжнім подвигом. І в цей день ми щиро бажаємо всім воїнам-інтернаціоналістам та їхнім близьким міцного здоров'я і добра, тепла і взаєморозуміння. Схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися з тієї війни.

 А наш з вами обов'язок – зробити все можливе, щоб подібне «Афгану» кровопролиття ніколи більше не повторилося.

Велика подяка всім місцевим воїнам-афганцям та їхнім сім’ям за розповіді та матеріали, якими вони поділилися з нашими учнями. Це справжній приклад мужності для нашого покоління.

Борох Надія, заступник директора з ВР


Сурсько-Михайлівської СШ





Переглядів: 631 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728