Четвер, 25.04.2024, 21:56
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 18 » Вшановуючи подвиг воїнів-інтернаціоналістів
11:39
Вшановуючи подвиг воїнів-інтернаціоналістів

З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок. 

Афганістан… Уже більше 30 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.  На  війну до Афганістану було відправлено  більше 100 чоловік із нашого району. За кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя.

15 лютого - особливий день для воїнів-інтеранціоналістів. Цього дня закінчилась нарешті війна. Вони пройшли пекло цієї війни і не поповнили списки загиблих. Вони і є тією пам’яттю, що пише історію.

На виконання указу Президента України про відзначення 25-ої річниці  з дня виводу обмеженого контингенту військ з території Демократичної Республіки Афганістан учні Cолонянської СШ №1, вшановуючи подвиг воїнів-інтернаціоналістів, взяли участь у загальношкільних та районних заходах. Художні роботи учениці 8-Б класу Сичової Олександри та учня 7-А класу Селіверстова Максима присвячені 25-річниці виведення військ з Афганістану визнані кращими і передані для участі у районному етапі конкурсу  дитячої поетичної та художньої творчості  «Ми не маємо права їх забути…».

Кімната Бойової Слави поповнилася новими матеріалами про воїнів-афганців. Учні школи Пушко Артем, 4-А клас, Федорук Владислав, 7-А клас, Головій Анна, 10А клас та Строменко Світлана, 11Б клас взяли участь у конкурсі мультимедійних презентацій і зібрані матеріали передали шкільному музею.

Справжнім святом героїчного духу та патріотизму  став фестиваль військової пісні «Пісні народжені війною», в якому взяли участь учні 5-8 класів. Звучали пісні про чоловічу дружбу, про біль розлуки та втрат, про перемогу а також слова щирої вдячності героям від підростаючого покоління. Особливо хочеться відмітити сумлінну підготовку п’ятикласників, які представили глядачам інсценовану пісню «В землянка» (5-А клас, класний керівник Волощенко Н.М.,) сердечно виконали пісні «Прадедушка» (5-Б клас, класний керівник Купрій О.М.) та «О весне» (5-В клас, класний керівник Щукіна К.І.).

 Учні 9-А, 9-В та 11-Б класів підготували виховний захід «У полум’ї війни» та запросили на зустріч ветерана війни в Афганістані Юрченка Юрія Олексійовича. Він розповів про роки своєї служби в Демократичній республіці, про події тих часів, а одинадцятикласники доповнили розповідь  віршами та спогадами інших учасників війни 1979-1989 років. Таку ж тему мав єдиний урок патріотизму, що пройшов 14 лютого у кожному класі школи. Більше дізнатися про воїнів-інтернаціоналістів та часи 25-річної давнини можна із літературних творів та матеріалів, що представлені на виставці у шкільній бібліотеці. 





Переглядів: 800 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728