Субота, 27.04.2024, 01:01
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 13 » День Безпечного Інтернету 2019
11:04
День Безпечного Інтернету 2019

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду. Цього дня в Олександропільському НВК пройшла ціла низка заходів: кожен учень отримав пам'ятку "Безпечне користування Інтернетом" , учні 8-11 класів були присутні при трансляції 45-хвилинного онлайн-уроку  о 12.30, що транслювався  на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні (Лист ДНУ ІМЗО від 21.01.2019 № 22.1/10–213), де прослухали доповіді експертів за темами «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей» та іншими актуальними питаннями. 10-ти класники пройшли  онлайн-тестування для отримання сертифікатів, виготовили плакат і плакат-вікторину. Цікавим заходом виявилось опитування респондентів, про те якими сервісами вони найчастіше користуються, в якому прийняли участь не лише учні, а й вчителі та працівники школи. То ж “Разом для найкращого Інтернету”!!!. 

04 лютого у переддень Дня безпечного інтернету педагоги Військової СШ  взяли участь у Всеукраїнському вебінарі з нагоди всесвітнього  Дня безпечного інтернету. З метою захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті, Військова СШ 05 лютого приєдналася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. Учитель інформатики Максименко М.С. провів уроки для 7-11 кл. на тему: "Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?". Мета уроків – інформування дітей про ризики надсилання своїх інтимних фото, а також про злочини, які з цим пов’язані. Також було розміщено інформаційні матеріали на офіційному сайті школи щодо протидії онлайн-грумінгу та секстингу. У ході уроків були використані матеріали, розроблені Дьяковою Анастасією, національним експертом Уповноваженого Президента України з прав дитини у співпраці з кіберполіцією та видавництвом "Ранок", за підтримки Vodafone Україна; відео матеріали інформаційної кампанії Європолу (європейська поліція) та завдання в форматі діалогу. Інтернет-партнер уроку Датагруп. 

У Іверському ЗЗСО  учням 9 та 11 класів було запропоновано відповісти на питання «Інтимні селфі в Інтернеті – це жарт чи небезпечний ризик?». Непроста тема, але актуальна. Щоб не наразитися на небезпеку в Інтернеті, діти повинні знати,  як себе поводити в певних ситуаціях. Урок пройшов змістовно та з користю. Висновок: такі фото в Інтернеті – це небезпечний ризик, якого слід уникати.

Учні Микільська на Дніпрі СШ взяли  участь у Всеукраїнському конкурсі "Безпечний Інтернет" на освітньому проекті "На урок" і отримали сертифікати, учні 1-4 класів переглянули мультфільми для школярів про інтернет-залежність з обговоренням. Для учнів 5-6 класів був проведений урок-тренінг "Як захистити себе від загроз в Інтернеті", а для учнів 7-11 класів - урок "Інтимне селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик". 

У Миропільському НВК учитель Голенкова М. В. провела єдиний урок «Безпечний Інтернет»: розглянули позитивні і негативні сторони Інтернету, переглянули відео про правила поводження в Інтернеті, придумали нік собі і писали один одному побажання. На завершення уроку вчителька роздала буклети «Безпечний Інтернет для школярів». Учні також взяли участь в онлайн-конкурсі «Безпечний Інтернет» на порталі "На урок".

 

Переглядів: 389 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728