Субота, 27.04.2024, 06:06
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 10 » Виховуємо міць нації
10:03
Виховуємо міць нації

У відповідності до виховного плану роботи Тритузнянського НВК, з нагоди Дня захисника Вітчизни, 5 грудня відбулися такі заходи: святкова лінійка-привітання з Днем Збройних Сил України, спортивне змагання «Нумо, хлопці!», зустріч із солдатом – учасником бойових дій в зоні АТО.
Цього дня до нас у школу завітав Михайло Черкашин, який нещодавно повернувся із зони бойових дій, де перебував протягом 8 місяців.
Зустріч була запланована для учнів старших класів і пройшла у формі бесіди за круглим столом у досить теплій неофіційній обстановці. Вдома діти готували інформацію на тему «Хронологія подій АТО». Вони читали вірші, ділилися враженнями про те, що їм відомо про війну на сході. Діти роздрукували карту, де позначено зону антитерористичної операції, місця бойових дій, захоплені ворогом території. Із особливим захопленням діти розповідали про «українських кіборгів», які захищають Донецький аеропорт. У свою чергу Міша у процесі бесіди дещо доповнював, ділився власними спогадами. Діти з повагою і цікавістю слухали гостя. Дійсно, одна справа бачити щось по телебаченню, або читати в Інтернеті, а інша - чути від людини, яка перебувала в гущі подій . Всі присутні відчували, що для Михайла ці спогади болючі і йому складно про це розповідати, тому намагалися створити максимально комфорту обстановку, підтримати його. Більшість знали Мішу ще до АТО і тепер бачили, як пережиті жахіття війни змінили його, зробили розважливішим і навчили цінувати життя. Ми слухали також воєнні пісні «Мамо, не плач», «Повертайся живим». На завершення зустрічі запалили свічки, вшановуючи світлу пам'ять тих солдатів, які загинули, захищаючи Батьківщину.
Страшна дійсність війни змінила свідомість наших дітей. Тепер для них солдат АТО – це ідеал мужності і патріотизму. Спостерігаючи за перебігом зустрічі, розумієш, що юні серця дітей запалюються іскоркою вогню великої любові до Батьківщини. Ми, дорослі, щось втратили і десь недолюбили свою Неньку-Україну, тепер маємо надолужити і приклад брати зі своїх дітей. Адже міць нації в руках кожного українця.

Кутова Л.А., ЗДВР Тритузнянського НВК

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 689 | Додав: lady | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031