Вівторок, 16.04.2024, 21:50
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 13 » У Миропільському НВК пройшов тиждень української мови
21:40
У Миропільському НВК пройшов тиждень української мови

З 6 по 10 листопада 2017 року в Миропільському НВК пройшов тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Предметний тиждень пройшов під девізом:

«Яка ж багата рідна мова!

Увесь чарівний світ у ній!

Вона барвиста і чудова

І нищити її не смій!»

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали упродовж тижня. Це і конкурси, «КВК-вікторини», цікавинки для дітей і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години, виставка малюнків. Розвивались творчі здібності дітей, уміння самостійно працювати з різними джерелами інформації. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. На цих заходах виховувалась повага до постаті Тараса Шевченка як основоположника  української мови.  

У день відкриття тижня української мови Артюшина С. І. провела виставку книжок «Як парость виноградної лози плекайте мову…».. Учні 2 – 4 класів змагалися у конкурсі декламаторів віршів про мову, де найкращим став Свирид О. Також всі учні початкових класів отримали завдання на кожен день тематичного тижня.

У вівторок відбулася командна гра-змагання «Золоті зернята для знавців народної мудрості». Учні готували прислів’я, приказки, скоромовки, фразеологізми, крилаті вислови.

        Середа, 8 листопада, була присвячена великому сину України, безсмертному Кобзареві Тарасу Шевченку. Цього дня діти дізналися більше про життя і творчість відомого поета. Голенкова М.В. провела вікторину «Наш Шевченко». Учні виконували тестові завдання на знання біографії письменника, розгадували кросворди, відгадували твори, читали вірші Т. Г. Шевченка, приймали участь у конкурсі ”Ілюстрація до улюбленого твору письменника”.

У четвер для учнів молодших класів проведено тематичну лінійку до Дня української писемності і мови «І першим було слово…», яку підготували учні 4 класу. Вчителька Євтухович Н. С. розповіла історію виникнення Дня української писемності і мови, про видатних людей Кирила і Мефодія, а учні 4 класу співали пісні про Україну і рідну мову. Учителі початкових класів Продченко В.О. та Євтухович Н. С. провели  І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика серед учнів 3-4 класів.

Останнього дня тижня української мови відбулася конкурсно-розважальна гра «Знавці української мови», яку провела Продченко В. О. у 1-4 класах. Школярі під час заходу відгадували загадки, ребуси, кросворди, складали прислів’я, розповідали лічилки, скоромовки. Тиждень було завершено виставкою дитячих робіт на тему: «Українська мова в моєму серці». Вчителька підвела підсумки предметного тижня.

Переглядів: 457 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930