Середа, 08.05.2024, 06:01
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 7 » У Миропільському НВК пройшов тиждень початкових класів
17:00
У Миропільському НВК пройшов тиждень початкових класів

З 23 жовтня по 27 жовтня у Миропільському НВК пройшов тиждень початкових класів. Предметний тиждень початкових класів— захід масовий, в якому бере участь кожен учень, а вчитель докладає зусиль для забезпечення рівних можливостей для всіх дітей, незалежно від рівня їхніх навчальних досягнень.  Робота в межах предметного тижня охоплює кожний окремий клас та об’єднання класів за паралелями, а також початкові класи НВК. Для успішного проведення Тижня початкової школи необхідно провести плідну підготовчу роботу, що стосується всього тижня в цілому й окремих його етапів зокрема.

Перший день – День природознавства провела Євтухович Н. С. В цей день проведено урочисте відкриття Тижня початкових класів. Вчителька оголосила план роботи тижня та провела екскурсію. Під час якої учні спостерігали за змінами у природі та провели «Свято печеної картоплі».

Другий день – День любителів математики провела Голенкова М. В. Дехто вважає, що математика – це нудна і нецікава наука. Але це не так! Математика – сувора, вимоглива і в той же час весела та жартівлива. Багато письменників, відомих та невідомих, талановитих та просто любителів склали вірші, казки, співаночки про цю науку. А скільки складено математичних ребусів, кросвордів!

      Математика була і є першою красунею серед наук. В цьому мали змогу переконатися молодші школярі під час проведення дня математики.

Однією з найважливіших цілей проведення даного позакласного заходу є посилення інтересу учнів до предмета, розвиток творчих і математичних здібностей школярів, можливість для кожного учня знайти застосування своїм силам, а для вчителя — виявити й розвинути здібності своїх вихованців. Розвивати кмітливість, швидкість мислення, правильність і точність обчислень, показати учням практичне застосування математичних знань у житті. Виховувати любов до точних наук, почуття колективізму.

Вчителька розповіла математичні цікавинки про цифри. Діти розв’язували цікаві задачі, розгадували ребуси, загадки, розповідали лічилки.

Третій день – День здоров’я провела Продченко В. О. У світі все перебуває в русі. Плинуть хмарки, кружляють сніжинки, повзають жуки, літають метелики і птахи, плавають риби, стрибають і бігають тварини.

Людина теж не може жити без руху. Вона ходить, бігає, виконує різноманітну роботу. Мабуть, серед живих істот тіло людини розвинене найгармонійніше.

Під час проведення заходу, «Рух – це життя», допомагала зрозуміти Рух - це життя, ритміка – краса, а танець – політ натхнення і душі, виховувала і розвивала в дітей прагнення проводити своє життя в русі, працювати, займатися спортом, ритмікою, танцями, виховувати почуття прекрасного.

В ході проведення «Рух – це здоров’я – було включено виконання фізичних вправ з основних рухів (біг, стрибки, метання, лазіння, вправи на рівновагу та орієнтування в просторі) рухливі ігри, естафети, змагання, ігри. А щоб не сумували наші глядачі, вони відгадували загадки, розповідали прислів’я та приказки про здоров’я. Задоволеними залишилися як діти так і глядачі.

Четвертий День – День толерантності провела Арюшина С. І. У сучасному суспільстві гостро стало питання про зневагу учнями та молоддю загальнолюдськими цінностями, порушенні особистих прав людини, не толерантного ставлення дітей один до  одного, яке проявляється у зарозумілості, зневазі, ігноруванні одних дітей іншими. У більшості випадків мова йде про вплив соціального фактору (відмінність у майновому становищі), не контрольованість засобів мультимедіа, які несуть негатив, що формує у користувачів агресію.

Особливо пагубному впливу наслідків науково-технічного прогресу підлягає молоде покоління, яке ще не сформувало чітку життєву позицію, тому поведінка підлітків часто стає копіюванням поведінки екранних героїв.

Тому тренінг «Толерантніть врятує світ» ставить за мету створення мотивації для укорінення в учнів толерантної поведінки.

Завданнями цього тренінгу було ознайомити учнів з поняттям «толерантність»

- Розкрити характеристики толерантної та не толерантної людини;

- Порівняти способи поведінки сприйняття та несприйняття іншої людини;

- Навчити аналізувати ситуацію з позиції іншої людини.

У вигляді гри були проведені такі вправи як «Лінійка», вправа на невербальну підтримку, вправа «Примірка соціальних ролей», вправа «Мостик», вправа «Емблема толерантності» та за допомогою вправи «Клубок» підбили підсумки заняття.

П’ятий день – День знавців рідної мови провела Євтухович Н. С. В цей день провели конкурс малюнків до прочитаних творів. Вчителька провела конкурс «Вгадай з якої казки», розучували скоромовки та лічилки. Підвели підсумок за результатами проведених заходів. Переможцем виявилась учениця 4 класу Свирид Ол.

 

 

Переглядів: 598 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930