Субота, 20.04.2024, 13:10
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 7 » Тиждень початкових класів у Дзержинівській СШ
16:42
Тиждень початкових класів у Дзержинівській СШ

Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ. У цьому навчальному році він проходив з 23.10 по 27.10. У Дзержинівській СШ  він проходив під девізом:

Кожній дитині – світло знань, Кожній дитині – можливість творити, Віру у сили свої без вагань – Радість у цьому світі жити!

У проведенні тижня активну участь взяли молодші школярі 1 – 4 класів. Головна організаторська роль належала учителям. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

Кожен день проходив під певним гаслом:

• понеділок – день «Юних математиків»;

• вівторок – день казки «У казки на гостинах»;

• середа – день здоров’я «Крокуємо здоровими в майбутнє»;

• четвер – день довкілля «Я люблю свій рідний край»;

• п’ятниця – день знавців рідної мови «Сорочку мама вишила мені».

З метою розширення знань з математики вчитель 3 класу (Личман І.В.) провела для учнів турнір «Юні математики», в змаганні прийняли участь 2 команди: «Квадрат» , «Ромб». Учні з цікавістю, ерудицією працювали. Боротьба була наполегливою і кожна команда отримала однакову кількість балів, що було дуже приємно. Додаткові цікавинки (ребуси, кросворди, лічилки, математичні лабіринти) були розміщені на коридорі, які діти з задоволенням розгадували у вільний час.

            Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас уявляти та мріяти, радіти й сумувати. У казках уславлюється сміливість, мудрість, прагнення до справедливості. Вона посідає важливе місце і у громадянському вихованні. Учитель 4 класу (Некрасова С.М.) провела виховний захід «У казки на гостинах» під час якого відбулася  інсценізація казки , вікторина «Заглядає в шибку казка з добрими очима», гра «Відгадай, хто я?», розгадування кросвордів. Під час цих заходів діти розширили знання про казки, удосконалювали вміння працювати в групах, розвивали творчу уяву, фантазію, були маленькими художниками.

            День здоров’я та спорту для учнів школи був самим рухливим і веселим. Учителем 1 класу (Некрасова Л.А.) було проведено конкурс «Юні козачата», щоб перевірити учнів у силі, спритності, винахідливості, кмітливості і просто умінні відпочити. На перервах вчителі початкових класів проводили «Веселі руханки». День здоров’я закінчився флешмобом  « Рух – це життя».

День довкілля « Я люблю свій рідний край» провела вчитель 2 класу (Макарчук Т.М.), який об’єднав учнів спільною метою збереження навколишнього середовища. Виставка малюнків з відповідною назвою, проведення вікторини « Рослинні символи України», та екскурсії «Милування осінньою природою» допомагали усвідомити кожному, що життя людей залежить від стану навколишнього середовища, і зберегти його - наш обов’язок.

            День знавців рідної мови. Цікавою та пізнавальною став для учнів мовний КВК,   де учні поглиблювали знання відомостями про рідну мову, дізнавалися про її красу і багатство, розкривали її необхідність у житті людини та бажання вивчати українську мову, розвивали комунікативні вміння, пам'ять, логічне та творче мислення.Не менш цікавим та корисним пройшов парад талантів виконавців українських пісень. Учням були запропоновані цікаві мовні завдання, загадки, ребуси, літературні вікторини.

Підсумки тижня: під час заходів, що пройшли у рамках тижня, вчителі:

  1. презентували власний досвід роботи;
  2. обговорювали переваги впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес;
  3. шукали власні зернини розвитку професійної компетентності;
  4. обговорювали і зробили «роботу над помилками» та намітили шляхи вдосконалення до кожного окремого уроку.

Тиждень початкових класів закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. Учителі початкових класів ще раз довели, що вони справжні фахівці своєї справи, а учні нашої школи – найрозумніші, найталановитіші.

Переглядів: 559 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930