П`ятниця, 19.04.2024, 00:59
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 30 » Тиждень інформатики у Миропільському НВК
11:37
Тиждень інформатики у Миропільському НВК

З метою поглиблення і розширення знань, підвищення інтересу до предмету інформатики, розвитку особистісних якостей та інтелектуальних здібностей учнів з 13 по 17 листопада у Миропільському НВК  було проведено тиждень інформатики під гаслом «Хто володіє інформацією, той володіє світом!»

Стало традицією проведення предметного тижня інформатики. Це дійсно корисно, вносить різноманітність у шкільне життя. Підвищує рівень знань учнів з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість. Виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

Позакласна робота з інформатики є невід'ємною частиною всієї навчально-виховної роботи в школі. Вона поглиблює знання, залучає до вивчення предмета учнів початкової школи, сприяє розвитку їх інтелекту, розширює світогляд.

Актуальність проведення «Тижня інформатики» полягає в тому, що даний захід вдало поєднує ігрові і навчальні моменти, показує значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, сприяє розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей і фантазії, логічного мислення, кмітливості, винахідливості, відповідальності, креативності.

Турнір - це завжди свято, веселий настрій, вигадки. Гра відкриває зовсім інші сторони інформатики, ті, на які не завжди звертаєш увагу на уроці, при серйозній розмові про цю складну сучасну науку. Для багатьох учнів гра дасть можливість проявити свою любов до предмета, розкрити приховані таланти, а для декого може стати поштовхом до зацікавлення.

В рамках тижня було проведено:

У понеділок відбулася урочиста лінійка, на якій було висвітлено сучасні світові здобутки в області інформаційних технологій, проголошені заходи і цікаві події, які мали відбутись протягом цього тижня.

Екскурсія до кабінету інформатики та ІТК учнів 1-х класів. Для самих маленьких школярів – першокласників була організована екскурсія до кабінету інформатики. Де вони змогли дізнатися багато цікавого про комп’ютер.

У вівторок проводився виховний захід «Подорож країною Інтернет», Незважаючи на безумовно позитивну роль сучасних комунікаційних засобів та інтернету, існують певні ризики у використанні інформаційних технологій. Особливу небезпеку незахищений інформаційний простір приховує для дітей. Інтернет може містити інформацію агресивного чи соціально небезпечного змісту. Вчителька розповіла про правила користування Інтернетом, про безпечну веб-країну «ON-ляндію». По закінченю заходу дітям роздали брошури «Правила поведінки в мережі».

В цей день пройшов другий тур математичного онлайн-конкурсу «Міксіке»

У середу для учнів 4 класу проводяться «Конкурс знавців Word», конкурс «Кращий друкар». Зацікавленість дітей викликав конкурсний, ігровий характер заходу. Учасники показали теоретичні знання, вміння розв'язувати різні завдання, розкрили творчий потенціал.

        У четвер для учнів 2 - 4 класів захід «Подорож до Комп’ютерленду». Учні сформували дві команди «Розумні ноутбуки», «Мишки-програмишки». Їм було запропоновано різні цікаві завдання. Команди давали відповіді на питання, розгадували загадки, анаграми, ребуси, складали алгоритми. Під час гри вони показали свою обізнаність та вміння працювати в групі. Під час проведення заходу вчителі продовжували розвивати пізнавальну активність учнів, пам'ять, уміння аналізувати, логічно мислити, виховували взаємоповагу.

У п’ятницю на лінійці відбулося підведення підсумків тижня та нагородження учнів-переможців конкурсів з інформатики та інформаційних технологій, також були відмічені учнів, які брали активну участь у проведенні тижня інформатики. Предметний тиждень закінчився конкурсом малюнків «Комп’ютер – мій друг» .

Всі ми переконалися, що серед учнів початкових класів є дуже багато знавців інформатики. У майбутньому вони будуть розвивати цю науку. У високих технологіях наші діти завжди будуть випереджати нас, тому що вони більш відкриті для усього нового, не консервативні, зацікавлені.
 

 

 

 

 

Переглядів: 508 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930