Четвер, 25.04.2024, 23:43
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 6 » Тиждень дитячої книги у Широчанській НСШ
11:41
Тиждень дитячої книги у Широчанській НСШ

Спілкування з книгами дарує людям радість, захопливі відкриття, несподівані враження, примножує скарби знань, виховує любов до рідної землі! Тож на урочистій лінійці, якою розпочався Тиждень дитячої книги учням було повідомлено про «доріжки» , якими ми будемо мандрувати на протязі Тижня. А це - цікаві вікторини, конкурси, кросворди та ін.  Ми виготовили путівники читачів під загальним гаслом : «Ні дня без книги!» Активні читачі кожного дня вписували книги , які прочитали, і давали коротенький коментар.

У шкільній бібліотеці книжкова виставка «Ці книги знають все» продемонструвала різноманіття енциклопедій, що дуже корисні та пізнавальні для кожної людини, а особливо школярів. А відвідавши виставку «Книги – улюбленці мільйонів», можна було погортати такі шедеври : О.Дюма «Три мушкетера»,  Ж.Верн «П’ятнадцятирічний капітан»,  В.Шекспір «Ромео і Джульєтта»,  А.Ліндгрен «Малюк та Карлсон,  що живе на даху» та багато інших.

2 квітня, у день народження відомого на весь світ казкаря Г.Х.Андерсена, що відзначається як День дитячої книги, школярики початкових класів з цікавістю переглянули яскраві відео презентації про казкових героїв,  прочитали веселі байки одного із ювілярів 2014 року  Івана Крилова.

А як весело було зібратися у читацькому колі « Казок Андерсена чарівний світ»! Пригадали ми і крихітну Дюймовочку, і крижану Снігову королеву, і тендітну принцесу на горошині, і кмітливого Свинопаса, і мрійливу Русалоньку! Всіх цих героїв подарував людству талант Андерсена. Після цього читай ликам відразу захотілося самим прочитати побільше казок і вони з радістю взяли книги  Г.Х.Андерсена.

Учні 1, 3 та 4 класів  проявили свої здібності в конкурсі  малюнку «Я так люблю читати!» На папері ожили улюблені герої казок : чарівний граційний лебідь, який спочатку був гидким каченям, лисичка сестричка та півник, кіт у чоботях та курочка Ряба, Русалонька та Півник Голосисте горлечко, ліньки Круть і Верть та ін.

Фінальним акордом пролунало читацьке родинне свято «Улюблені книги наших бабусь». До нас завітали бабусі , які змалку люблять читати і передають цю любов своїм онучатам. Разом із ними вони розповідали про цікаві книги, про сімейні традиції, улюблених героїв, поділилися дорогими спогадами про улюблені книги, які вразили на все життя. Аня Чайка продекламувала чудовий вірш про свою дружну родину. Кожна читацька родина отримала невеличкий книжковий подаруночок.

 Дітям було цікаво разом із Королевою Книгою (учениця 5 класу Трошина Анастасія) ділитися враженнями про книги, із Загадкою Загадківною (учениця 2 класу Дьоміна Яна) відгадувати загадки про книги, з Казкарем (учень 4 класу Мазурак Кирило) впізнавати казкових іграшкових героїв. Пані Бережинка (учениця 2 класу Петренко Тая) нагадала учням про правила бережливого ставлення до книг, щоб вони довше служили людям. А шкільний бібліотекар повідомила результати рейду-огляду підручників «Живи, книго!»

Яскраві відео презентації нагадали нам про чарівні казки дитинства, які люблять мільйони дітей у всьому світі. Багато цікавого відбулося на святі!

У конкурсі «Майстер читання» активні читачі продемонстрували свої знання книжкового світу і майстерність читання. Кожен із них отримав подяку за участь і книжку на згадку. Переможницею у цьому читацькому змаганні неупереджене журі наших шанованих бабусь визнало ученицю 9 класу Супрягу Каріну.

Зі свята всі розходились задоволені й веселі, а вже наступного дня школярики з радістю бігли до бібліотеки за новими книгами!

На урочистій лінійці було підбито підсумки й оголошено результати успішної та активної участі школярів у Тижні дитячої книги. Ними стали : серед  початкових класів - учні 4 класу (класний керівник Гаркуша Ольга Миколаївна), серед середніх класів – учні 5 класу (класний керівник Полохач Ольга Олегівна).  Але справжні переможці , звичайно,  це ті, хто любить читати справжні хороші книги, хто цікавиться й вчиться , розкриває для себе нові горизонти, а книга завжди таким допомагає!

Наостанок хочеться додати, що наш дуже напружений час, повний потрясінь, розчарувань і навіть трагедій не дуже навертає на бажання взяти в руки книгу. А дарма! Навпаки, читання хорошої літератури допоможе відволіктися від перенасичення політичним брудом, розрадить у хвилину відчаю. Перечитайте безцінні твори Нечуя-Левицького і Марка Вовчка, Тургенева й Алексіна, Пушкіна і Блока, Шекспіра й  Гоголя! Безперечно, це надихне вас на нові звершення, подарує насолоду і втіху!

Свищук С.М.,

 бібліотекар Широчанської НСШ,

вчитель української мови та літератури

 

 

Переглядів: 750 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031