Четвер, 25.04.2024, 23:03
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 20 » Тиждень дитячої книги у Калинівській НСШ
10:06
Тиждень дитячої книги у Калинівській НСШ

  З 3 по 7 квітня в Калинівській школі пройшов традиційний щорічний тиждень дитячої книги. Цього року діти відправились у незвичайну казкову подорож по різних станціях, які показували, розкривали і прививали дітям любов, бережливе ставлення і повагу до книжок.

   Першою станцією, яку відвідали діти була історична. Учні разом із дорослими здійснили інтерактивну подорож в минуле, де познайомились з історією започаткування тижня дитячої книги.

   Наступного дня діти зазирнули у чарівну книгу Казкарів світу. На сторінках цієї книги діти дізналися про авторів казок  за мотивами яких було створено їхні улюблені мультфільми і порівняли  мультіфльми  з казками. Також діти змогли спробувати себе у ролі ілюстраторів казок та художників-мультиплікаторів.

   Цікавою і корисною була зупинка у книжковій лікарні, де діти відвідали два відділення, а саме: профілактичне, де діти виготовляли закладинки для книжок, перевіряли чи обгорнуті підручники і їхній стан; та лікувальне, у якому, на жаль, було немало книжок- пацієнтів, які доводилося лікувати.

   У четвер діти відвідали суд, у якому розглядали справу між книжкою і гаджетом. Учні мали змогу висловитися, що ж, на їх думку, більш корисне і менш шкідливе  та  проголосувати. І, на подив вчителів, більшість дітей проголосували на користь книжки.

   Завершився тиждень екскурсією в сільську бібліотеку, де книжкова господиня Юля Олександрівна Гужва  розповіла про історію виникнення книжки, де, коли і ким була створена перша бібліотека в Україні, перша дитяча бібліотека, перша друкована книжка, показала як виглядала і працювала старовина друкарська машина. На останок представила дітям новинки бібліотеки - цікаві і яскраві дитячі книжки з чудовими малюнками і захоплюючими пригодами.

   Тиждень дитячої книжки закінчився, але, сподіваємося, що любов дітей до книжки не згасне, а ми, дорослі, намагатимемося підтримувати і підігрівати цю любов якомога довше.     

Переглядів: 517 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930