П`ятниця, 26.04.2024, 12:06
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 22 » Свято духовної єдності в Солонянській середній школі №2
13:50
Свято духовної єдності в Солонянській середній школі №2

«Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України», - такі слова лунали під час проголошення Акту злуки 22 січня 1919 року. До цього дня нація йшла довгих 600 років. Сьогодні цей день є державним святом. Урочистості з нагоди єднання українського народу відбуваються у кожному населеному пункті. До цього свята духовної єдності долучилася і наша школа.
Учні разом із вчителями та батьками подбали про зовнішню атрибутику. Вся школа прикрашена жовто-блакитними прапорцями, школярі прийшли у вишиваних сорочках, із стрічками національних кольорів.
Навчальний день розпочався із урочистої лінійки, на якій під виконання Державного Гімну учнями 5-11 класів піднято Державний прапор. А в небо злетіли голуби миру, як символ нашої надії та сподівання на мир у країні. Організаторами заходу виступили представники учнівського самоврядування разом із заступником директора з виховної роботи Галайдою Т.В. та педагогом-організатором школи Забродою Ю.О. Звертаючись до учасників урочистого заходу, вони наголосили, що це свято є символом єдності України, що Східна й Західна Україна – це неподільна країна для всіх українців. У нас одна держава, ми - єдиний народ! Прозвучали найкращі привітання школярам з нагоди найвеличнішого свята українського народу – Дня Соборності та Свободи України!
Символом Злуки з 1990 року стали «живі ланцюги», які об’єднують усі куточки нашої квітучої України. Сьогодні у нашій школі теж було єднання всіх учнів та педагогів під час етновиставки «Моя різнобарвна країна», на яку й діти, й дорослі принесли сімейні символи-обереги: чи то рушники, чи домашнє начиння, чи власноруч виготовлені в українських традиціях вироби.

                                                             
Також цього дня учителями школи проведено години спілкування "Україна - єдина країна", приурочені до 96-их роковин Соборності України, оформлено фотостелу «З любов’ю до рідної землі». Бібліотекар школи Шмигельська Н.Ф. підготувала тематичну виставку.
  Нехай же наша діяльність завжди позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу. Зичимо всім здоров'я і злагоди, сил та натхнення, успіхів та задоволення від роботи на благо нашої Вітчизни! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети — процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України!

                                                                                                                        

Переглядів: 610 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031