П`ятниця, 29.03.2024, 07:57
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 19 » Свято дитини і книги у Новопокровській СШ
10:32
Свято дитини і книги у Новопокровській СШ

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання розпочався в нашій школі з лінійки „Добрий день, Книжчин день!”

         Започаткований у 1943 році письменником Львом Кассилем під назвою „Книжкові іменини”, він і до цього часу лишається святом дитини і книги. Головна мета його  є широке залучення учнівського колективу до бережливого ставлення до книг, виховання у школярів поваги до людей, які їх створили, відповідальності за правильне використання книг, виховання в учнів вдумливого читання та любові до художнього слова.

         Щоб Тиждень пройшов цікаво, довелося проявити максимум винахідливості та креативності. Діти – вибагливі! Простими речами їх не здивуєш! Тому й виникла їдея провести виставку-несподіванку ілюстрацій до казок „Відгадай назву казки”. Вдячна учням початкових класів, а особливо батькам (1 та 2 кл.), які прийняли активну участь у виставці. Благодійна акція „Улюблена книга – шкільній бібліотеці” – це такий  своєрідний День подарунків. І малеча, і старші класи, і вчителі школи з радістю дарували новенькі книжки шкільній бібліотеці.

          День відкритих дверей. Таку назву мав другий день Тижня дитячого читання. В цей день всі бажаючі могли відвідати в бібліотеці виставку домашніх бібліотек „Моя улюблена книжка”. „Людину можна пізнати по тих книгах, які вона читає і виставка домашніх бібліотек тому підтвердження. Не дивлячись на досить неспокійний період в житті країни, я зробила висновок, що все буде добре : казки, іронічні детективи, класика, романи про кохання, гламурні журнали – ось що до вподоби дітям та їхнім батькам.

            А ще в цей день першокласники стали читачами шкільної бібліотеки. Для них друзі Бібліознайки  ( Козак В., Козак С., Леончук С., Сотниченко О.) та Королева Книга (Косенко І.) влаштували свято „Посвята в читачі”. Наш 1 клас – це такий „живчик”, що будь-який вчитель молодшає з ними на десяток років! Але в бібліотеці вони були чемними, стриманими, приготували подарунки: книги, віршики, пісню-поздоровлення. На згадку про бібліотечне свято діти знайшли собі найкращих  друзів, які ніколи не зрадять – книги, отримали буклети з правилами поводження з книгою, цікавинками та порадами. Так багато книг на поличках первачки ще ніколи не бачили, тому не раз просили дозволу прийти сюди з батьками, дідусями і бабусями. Я впевнена, що дорогу в „храм душі” вони точно не забудуть! Отже, сім’я читачів нашої бібліотеки збільшилася ще на 19 чоловік!

      „Родзинкою” Тижня читання можна назвати рейд лікарки Айболить (Давидова С., 6 кл.)  „Моя книга – моє обличчя”. Перевірка стану підручників була нетрадиційною. Лікарка Айболить та її казкові друзі Мальвіна( Трошина А., 2 кл.), Червона Шапочка (Шевченко К., 4 кл.) та Івасик Телесик (Бігун Р.,5 кл.) завітали до кожного класу, щоб впевнитися, що учні турботливо й бережливо користуються підручниками. Щирий  дитячий сміх та безкінечну фотосесію викликала така перевірка. Це варто було побачити , як учні 9,10 та 11 класів радо сприйняли такий підхід до перевірки підручників, про малечу й говорити не треба! Кожен клас запрошував приходити до них  частіше!

   На цьому дива не закінчилися! В останній день Тижня був організований флешмоб „Читати книги – модно!”, де кожен бажаючий міг почитати улюблену книжку, поділитися враженнями. Одночасно у заході взяли участь близько 100 чоловік. І це не тільки учні , а й працівники школи, вчителі підтримали ідею. Погода нам завадила провести акцію просто неба (йшов дощ!), але ми не розгубилися і в коридорі на східцях здійснили наймасовіше читання в нашій школі. „Це було круто! Супер! Клас!” – схвальні вигуки дітей лунали ще довго. Мета досягнута! Дійсно, читання принесло величезне задоволення !

          „Книжки – найкращі друзі, - говорив А.Доде. – До них можна звертатися у найскрутніші моменти життя. Вони ніколи не зрадять”. Тож бажаю Вам всім незрадливих друзів!

                                                                            Залужня О.,

бібліотекар Новопокровської СЗШ

Переглядів: 657 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031