П`ятниця, 26.04.2024, 19:53
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Грудень » 6 » Старшокласники відвідали факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ
15:55
Старшокласники відвідали факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ

05 грудня 2019 року в рамках районої STEM-школи учні 8-11 класів Сурсько-Михайлівської СШ, Олександропільського НВК та Башмачанської СШ відвідвідали факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дніпровського національного університету ім.О.Гончара, побували на кафедрах теоретичної фізики, електронних засобів телекомунікацій, експериментальної фізики та фізики металів, фізики твердого тіла та оптоелектроніки.  Факультет випускає широкий спектр STEM-спеціалістів, які  працюють у наукових установах, високотехнологічних  галузях промисловості,  підприємствах, що спеціалізуються з електроніки, мікроелектроніки, обчислювальної техніки, телекомунікаційних мереж, розробки програмного забезпечення, автоматизації фізичних та біомедичних досліджень, обробки і класифікації багатовимірної інформації.

Школярів гостинно зустріли викладачі кафедри теоретичної фізики на чолі з завідувачем кафедри  доктором фізико-математичних наук, заслуженим діячем науки і техніки України, академіком АН вищої освіти України, заслуженим професором ДНУ Скалозубом В.В. Володимир Васильович розповів про основні напрямки роботи кафедри, про діяльність науково-дослідної лабораторії квантової хромоплазми, де було реалізовано амбітну програму теоретичних досліджень квантових макроскопічних явищ у екстремальних зовнішніх умовах (зокрема, в ранньому Всесвіті). Кандидат фізико-математичних наук, доцент Орлянський О.Ю. розповів дітям про видатних учених, політичних діячів, знаменитостей, які за освітою були фізиками та випускників факультету, які  досягли успіхів у різних галузях науки та промисловостіі.  Працівники кафедри підготували цікаві  фізичні досліди, які з захопленням  спостерігали учні. Діти побували в науково-дослідних лабораторіях напівпровідників та діелектриків, фізики кристалів активних діелектриків, іонно-плазмового напилення, механіки, телекомунікаційних систем та мереж, біомедтехніки, аналізу та обробки рентгенівських зображень  та відчули себе справжніми студентами. Побачили вирощені в лабораторії кристали діелектриків, та досліди з ними, відчули на собі,яку силу має  магнітне поле, створене невеликим електричним струмом в 2 А, спостерігали процес плазмового напилення наноплівок з  Бору,  познайомилися з приладами для проведення медичної спектроскопії, ультразвукової ехоскопії, реконструктивної томографії, ЯМР-томографії, газорозрядної діагностики та багато-багато іншого.

Школярі та педагоги висловлюють щиру подяку   Володимиру Васильовичу Скалозубу, Олегу Юрійовичу Орлянському  та всім співробітникам кафедри теоретичної фізики та інших кафедр факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дніпровського національного університету за цікавий і пізнавальний захід.

Переглядів: 311 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031