П`ятниця, 19.04.2024, 22:29
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 14 » Семінар керівників гуртків ЦДЮТ
08:44
Семінар керівників гуртків ЦДЮТ

 

07 травня  на базі Сурсько  - Михайлівської СШ відбувся виїзний семінар керівників гуртків районного центру дитячої та юнацької творчості. Організатори семінару методисти ЦДЮТ  Козлова Н.В., Хрипко Л.В. та Руденко Г.А. на чолі з директором Батаєвою Л.С. у підготовці до заходу ставили одну мету: розкрити роль патріотичного виховання на заняттях гуртків позашкільного закладу.

На шляху до Сурсько-Михайлівки Людмила Володимирівна Хрипко, координатор туристсько – краєзнавчої роботи у загальноосвітніх закладах району, розповіла цікаві історичні факти села Сурсько – Михайлівка. В учасників семінару виникло багато питань стосовно історичного минулого цього козацького краю, на які було дано вичерпні відповіді.

Під’їжджаючи до школи, ми побачили святково прикрашене шкільне подвір’я, адже проведення семінару співпало з проведенням загальношкільного свята «Криївки». На порозі школи учасників семінару гостинно зустрічав директор школи – Колісник Володимир Володимирович. Запросивши нас до школи, Володимир Володимирович звернув увагу на виставку декоративно – ужиткового мистецтва, яку облаштували для гостей школи керівники гуртків ЦДЮТ Кошевич О.А. та Шеремет О.В.

Розпочала семінар директор ЦДЮТ – Батаєва Лідія Сергіївна, яка познайомила усіх з планом роботи семінару, зупинилася на головних аспектах позашкільної освіти у добу сучасності, зазначивши, що одним із пріоритетних завдань позашкілля є саме  патріотичне виховання.

Далі учасники семінару знайомилися з роботою краєзнавчого гуртка ЦДЮТ «Літописець». Керівник гуртка Біжко І.М розповіла про кропітку дослідницьку роботу вихованців – учнів школи. Потім нас запросили на урочисте відкриття «Криївок». Перед школярами виступили сільський голова  Володимир Іванович Сокур, вимушений переселенець з Донбасу Погорєлов Георгій Петрович, місцевий патріот Сергій Іванович Пелюшенко.

Програма семінару включала у себе екскурсію до храму святих апостолів Петра і Павла , Пам’ятного хреста, могили Миколи Коржа, Дмітрія Тяпочкіна і звісно ж, до зимівника Павловича. Біля кожного місця, де ми зупинялися, Ірина Миколаївна розповідала нам і про історію створення, і про історію побудови цих місць. Ми щиро вдячні Ірині Миколаївні за вичерпну розповідь.

Особливо до серця учасників семінару припало спілкування з господарем зимівника, Павловичем. Цей чоловік унікальний сам по собі, майстер на всі руки, з гарячим серцем та молодою душею. Чисті ясні очі із захватом дивилися на кожного гостя. Коли ми запитали у Павловича, звідки у свої роки він черпає сили, Павлович відповів: «Бо дуже люблю людей. З цієї любові і живу». З любов’ю  разом  з Наталією Семеновою  оберігають музейні експонати, у чистоті та належному стані зберігають хатину, якій понад 100 років. У альтанці біля цієї хатини методисти ЦДЮТ провели майстер – клас по виготовленню червоних маків, символу урочистостей з нагоди святкування Перемоги у Другій світовій війні.

Час промайнув дуже швидко.  На згадку про зустріч із зимівника Павловича ми веземо книжки, буклети – розгортки, а найголовніше, гарний настрій від спілкування з новими людьми та один з одним.

Ми щиро вдячні  директору Сурсько – Михайлівської СШ – Колєсніку Володимиру Володимировичу за теплий прийом та сприяння у проведенні районного семінару.

Висловлюємо подяку директорам загальноосвітніх закладів Шерстюк Н.О. ( Солонянська СШ№1), Луговій С.О. (Солонянська СШ№2), Балаур Н.М. ( Аполонівська НСШ), Саліженко А.М. ( Василівська СШ),  Шові С.М.(Петриківська СШ), Максименко Н.В. (Військова СШ), Шевченку А.Д. (Письмечівська СШ), Могилі О.О. (Жданівська СШ), Степаненко О.І ( Широчанська НСШ)  за направлення керівників гуртків на семінар.

 

Переглядів: 560 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031