Вівторок, 23.04.2024, 08:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 3 » Розважально-інтелектуальний конкурс
14:12
Розважально-інтелектуальний конкурс

"Я донька української землі!"

Саме таку назву мав розважально – інтелектуальний конкурс, спрямований на розвиток та підтримку патріотичного виховання у загальноосвітніх закладах району, який 28 листопада за підтримки відділу освіти ( керівник – Дармостук Микола Анатолійович) проходив у центрі дитячої та юнацької творчості.

У святково прикрашеній залі зібралися близько 60 учнів, педагогів – організаторів, вчителів. Усіх присутніх зустрічали Роксолана та Султан, ролі яких з яскравим артистизмом виконували відповідно Басараб Анастасія та Кесь Денис, учні Жданівської СШ

Конкурс « Я донька української землі!» проходив у 2 тури : перший – відбірковий, другий – фінальний. У відбірковому турі прийняли участь Гармаш Тетяна,учениця Петриківської НСШ, Мотузко Ксенія, учениця Олександропільського НВК, Пастушенко Ліза, учениця Криничанської СШ, Колісник Олена, учениця Письмечівської СШ, Пазін Анна, учениця Березнуватівської СШ, Заскока Маргарита, учениця Василівської СШ, Дика Вікторія, учениця Микільської на Дніпрі СШ, Завгородня Вікторія, учениця Тритузнянського НВК, Мазурак Тетяна, учениця Широчанської НСШ, Баграмян Ельвіра, учениця Сурсько-Михайлівської СШ та Поліщук Вікторія, учениця Жданівської СШ. У фіналі конкурсу звання «Міс Україночка» виборювали – Мотузко Ксенія, Пазін Анна, Заскока Маргарита, Завгородня Вікторія, Мазурак Тетяна та Баграмян Ельвіра.

У першому випробуванні, яке організатори конкурсу – методисти ЦДЮТ – Руденко Г.А., Козлова Н.В. та  Хрипко Л.В. назвали «Квітка – душа» усі присутні познайомилися з літературними героїнями та діячами культури та мистецтва. Так, образ Солохи розкривала  Ксенія Мотузко, з Наталкою Полтавкою знайомила Пазін Анна, величну Роксолану представляла Заскока Маргарита, тендітною, ніжною Мавкою постала перед глядачами Завгородня Вікторія, у образі Лесі Українки до зали зайшла Мазурак Тетяна і відому українську художницю Катерину Білозір представляла Баграмян Ельвіра. Візитні картки усіх конкурсанток були наскільки творчими, цікавими та захоплюючими, що учасниць по декілька разів викликали на «біс».

Потім конкурсантки змагалися у мистецтві вокалу. У залі звучали пісні про Україну, про рідний край, про солов’їну пісню, про дитячі мрії. А  далі на учасниць конкурсу чекало ще одне випробування. У конкурсі « Ерудит – пані» конкурсантки мали відповісти на питання по народознавству, відгадати мелодії  відомими сучасних та народних пісень та закінчити прислів’я. Саме цей конкурс показав, як наша молодь знає традиції і звичаї свого краю, цінує маленьку батьківщину і тримає руку на пульсі сучасності.

Останнім випробуванням для конкурсанток був  конкурс кліпів – пародій на відомих українських виконавців. У цьому конкурсі учасниці розкрили свої таланти в такому жанрі як пародія. Усіх присутніх вразив виступ Мотузко Ксенії в образі Руслани з відомою композицією «Дикі танці». Підкорив серця усіх Олег Скрипка, роль якого зіграла Баграмян Ельвіра. Витончену Анні Лорак сміливо зіграла Пазін Анна. Запальний «Лісапетний батальйон» запросила до зали Заскока Маргарита. Відвідав наше свято і співучий ректор Поплавський, в образ якого вдало перевтілилася Мазурак Тетяна. Підкорила глядачів Завгородня вікторія, познайомивши нас з творчістю групи «Тік» і її солістом Віктором Бронюком.

Музичний портал конкурсу відкрили вихованки вокальних  гуртків центру дитячої та юнацької творчості – Самарець Ліза та Мірошніченко Маргарита ( керівник Кузьменко В.М.) та Догонова Ірина, Чекурда Олена, Колдубовська Діана ( керівник – Лозицька В,В.)

Конкурс проходив весело, на одному подиху, у всіх був гарний настрій. Однак, слід зазначити, що найважче було членам суддівської колегії, до якої ввійшли Шмигельський Микола Степанович – методист РНМК, Бей Микола Павлович – педагог – організатор Новопокровської СШ та Лук’яненко В’ячеслав Анатолійович – викладач музичної школи. Адже саме вони, чесні, справедливі та непідкупні, мали визначитися з переможницею конкурсу. У творчій, дружній боротьбі звання «Міс Україночка» виборола учениця Олександропільського НВК – Мотузко Ксенія.

Наприкінці конкурсу до учасниць звернувся керівник відділу освіти – Дармостук Микола Анатолійович, який привітав усіх учасниць і зазначив: «Сьогоднішнє святкове дійство доводить, що нашій молоді не байдуже до своєї країни, що допоки у наших закладах навчаються дівчата, які люблять свою українську мову, свою солов’їну пісню, вивчають історію свого народу, його традиції та звичаї, доти і Україні бути, зміцнюватися і квітнути»

Щиру вдячність за співпрацю та порозуміння хочемо висловити директорам навчальних закладів – Захарченку В.І. (Олександропільський НВК), Литвиненко Л.В. (Тритузнянський НВК), Могилі О.О. (Жданівська СШ), Шевченку А.Д. (Письмечівська СШ), Саліженко А.М. ( Василівська СШ), Пивоварову Ю.В. (Березнуватівська СШ), Шмигельському А.С. ( Криничанська СШ), Колеснику В.В. (Сурсько – Михайлівська СШ), Шові С.М. ( Петриківська НСШ), Степаненко О.І. ( Широчанська НСШ). Маємо надію, що за Вашої підтримки і надалі наші святкові заходи проходитимуть жваво, весело та творчо.

                                                                                       Н.В.Козлова

                                                                                   

 

Переглядів: 841 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031