Середа, 24.04.2024, 10:50
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Березень » 28 » Районний Фестиваль дружин юних пожежних
11:59
Районний Фестиваль дружин юних пожежних

26.03.2019 року  керуючись спільним наказом Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації та Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області від 31.10.2018 року № 587/0/212-18//405, листом Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області від 28.02.2019 року №1524/16-19 «Про проведення XXV-го Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних» з метою організації Фестивалю та набуття у підростаючого покоління умінь та навичок свідомого ставлення до збереження здоров’я і життя в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, залучення учнівської молоді до інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань безпечної життєдіяльності, популяризації здорового способу життя в Солонянському районі пройшов Фестиваль дружин юних пожежних в якому взяли участь 5 команд:   «Вогонь» Микільська на Дніпрі СЗШ, «Полум’я в серці» Військова СЗШ, «Факел» Башмачанська СЗШ, «Іскра» Привільнянська СЗШ, «Вогник» Сурсько-Михайлівська СЗШ.

Програмою Фестивалю було передбачено ряд випробувань, у яких учасники повинні були презентувати свої дружини, продемонструвати знання правил техніки безпеки, уміння надавати першу домедичну допомогу, розрізняти отруйні та їстівні гриби-ягоди, виготовити макет рекламно-соціального плакату, виконати домашнє завдання (виступ агітбригади) та пройти випробування в естафеті. Фестиваль відкрили постійні ведучі районних заходів, учні Сурсько-Михайлівської школи Кошевич Іван та Борох Марина.

Звучить Гімн пожежників і учасники фестивалю вирушають у подорож по станціях, де на них очікують захоплюючі випробування.

Першим етапом був виступ агітбригад. Вищу оцінку за змістовний, оригінальний, з використанням атрибутики, чіткою трактовкою положень основ безпеки життєдіяльності отримали дружини «Іскра» Привільнянської СЗШ та «Вогонь» Микільської на Дніпрі СЗШ.

Самим значущим і відповідальним став етап «Знавці правил пожежної безпеки» на якому кращою стала дружина «Полум’я в серці» Військової СЗШ.

Всім складом дружини діти відповідали на запитання медицини при наданні первинної долікарської допомоги потерпілому. Все врахували і набрали найбільше балів члени дружини  «Факел» Башмачанської СЗШ.

Вірно визначити їстівні та отруйні гриби та ягоди у визначений час змогла дружина «Іскра» Привільнянської СЗШ.

Компетентне журі дало найвищу оцінку макету рекламно-соціального плакату дружини «Вогонь» Микільської на Дніпрі СЗШ.

Затрати часу на виконання завдання під час естафети з використанням обладнання рятувальної пожежної машини  були найменшими у дружини «Вогник» Сурсько-Михайлівської СЗШ.

      Після виконання усіх етапів фестивалю  професіонали 58 ДПРЧ  ГУ ДСНС ознайомили з роботою пожежної машини, продемонстрували можливості техніки при ліквідації пожежі. Прозвучали сигнали пожежної сирени… Журі, до складу якого входили начальник Солонянського РС ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Бойко Валерій Миколайович,  головний інспектор Солонянського РС ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області  Головко Роман Миколайович, методист РМК Сутуга Олексій Миколайович , виконуюча обов’язки директора центру дитячої та юнацької творчості Козлова Наталя Віталіївна  оголосили результати конкурсів і визначили переможця.

Проаналізувавши результати змагань, Сутуга Олексій Миколайович зазначив, що учасники фестивалю продемонстрували ерудицію у рятувальній справі, а також збагатилися необхідними знаннями з правил техніки безпеки, вмінням надавати першу  допомогу потерпілому. Бойко Валерій Миколайович у своєму зверненні до усіх присутніх висловив подяку і юним пожежникам, і педагогам - керівникам дружин.

За кількістю набраних балів при проходженні конкурсів І місце виборола дружина «Іскра» Привільнянської СЗШ, ІІ місце – дружина «Полум’я в серці» Військової СЗШ, ІІІ місце – дружина «Факел» Башмачанської СЗШ. Призери та переможці кожного етапу фестивалю були нагороджені грамотами відділу освіти. Усі дружини отримали торти та сувеніри.

 

Переглядів: 411 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031