П`ятниця, 19.04.2024, 21:08
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 17 » Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова
17:27
Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова

9 листопада українці відзначали День української писемності та мови в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Тому з 06 по 10 листопада  у Військовій СШ були заплановані заходи до  тижня української мови. Програма тижня виявилась насиченою і цікавою, а лейтмотивом його став вислів відомого українського письменника П. Мирного:  "Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування". Протягом тижня всі учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу.
          06 листопада відбулося урочисте відкриття тижня, присвяченого Дню української писемності та мови, яке закінчилося флешмобом. під час якого учні 5-11 кл. прочитали Молитву до мови. Були організовані тематичні виставки художньої, наукової, публіцистичної літератури "Писемність та мова – жива плоть, яка створювалась  мільйони поколінь" та "Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи".
          07 листопада відбувся український гравіон "Подорож океаном рідної мови", який провела Козлова О.О. для учнів 5-7 кл., а також відкрився творчий конкурс «Поетичний зорепад», у якому взяли участь учні-гуртківці літературної студії «Віконечко».
          У четвер пройшла година єдності для учнів 1-11 кл. 
          Щороку 9 листопада, саме в День української писемності та мови, стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Цьогоріч випробовували свої знання з мови 19 учасників з 3 по 11 кл. А також в цей день  проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєдналися і ми.  Найголовніше в ньому – це і перевірка знань, а також солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, а це – 26 учасників з числа учнів та вчителів.
          10 листопада вчителі-словесники здійснили історичний круїз "До мови доторкнімось серцем", під час якого учні 9-11 кл. пролистали сторінки розвитку української мови. А під час  хеппенінгу було проведено бліц опитування учнів та працівників школи "Не питай, що твоя Батьківщина може зробити для тебе, - спитай, що ти можеш зробити для своєї батьківщини". Для учнів 1-3 кл. було проведено  вікторину знавців української мови. Діти активно   відповідали на запитання,  показавши високі знання  з рідної  мови. А між учнями  4 – 7 класів було  проведено  КВК "Знавці української мови". Команди активно  взяли участь  у розгадуванні загадок, назв віршів, казок, відновлювали прислів’я. При підведенні підсумків перемогла дружба.

Фотозвіт

Переглядів: 432 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930