Середа, 08.05.2024, 21:21
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 16 » Майстер-клас для учителів математики у Микільській на Дніпрі СШ
13:32
Майстер-клас для учителів математики у Микільській на Дніпрі СШ

Урок, який викликав захоплення у школярів – так, одним реченням, можна охарактеризувати урок геометрії у 8 класі, який провела учитель математики Орел Л.П. «Площа паралелограма» під час проведення майстер-класу у Микільській на Дніпрі СШ. Сучасні діти, з їх «кліповим» мисленням не сприймають  навчання, якщо це - лише теоретичні відомості,  формули, задачі з підручника. Людмила Петрівна перетворила урок на навчальну гру з  практичними заняттями, творчістю, експериментуванням, подорожами, QR-кодами, онлайн перевіркою знань (Kahoot).

Не може бути ні нової української школи, ні STEM-освіти без  найважливішої ланки цього процесу – вчителів. Творчо роз’вязувати проблеми, критично мислити, застосовуючи практичні інструменти STEM учасників семінару надихнула директор Микільської на Дніпрі СШ, учитель математики Водоп’янова Л.М. Справжніми спеціалістами STEM-освіти відчули педагоги себе після закінчення практичного тренінгу  «Від STEM до STEAM освіти. Формування інноваційних навичок  учнів через їх практичну діяльність», який провела Лілія Миколаївна.

У 2018-2019 н.р. Микільська на Дніпрі СШ стали учасниками  унікальної трирічної соціальної програми, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», Проекту соціального партнерства ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація», встановлення рекорду України "Наймасовіший урок добра в навчальних закладах, проведений впродовж одного дня». Про те, як не  треба боятися змін, а з натхненням організовувати спільну діяльність учнів і вчителів йшла мова під час презентації нового шкільного STEM-проекту «Дніпро вже не гуде, а стогне і вмирає» щодо очищення р.Дніпро. Проект – колективна робота учнів під керівництвом Л.М.Водоп’янової та учителя хімії та біології  Горової Ю.О. Поганий стан р.Дніпро – це проблема не тільки людей які мешкають на її берегах, а питання національної безпеки, адже Дніпро- це стратегічний запас прісної води України.

А завершився семінар учителів математики цікавою і пізнавальною екскурсією до рідкісної археологічної пам’ятки доби бронзи - Микільського кромлеху та місця загибелі князя Святослава Ігоревича.

Переглядів: 358 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930