П`ятниця, 26.04.2024, 16:34
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Червень » 24 » Хай завжди буде "Сонечко"
11:02
Хай завжди буде "Сонечко"

 Непомітно пролетів ще один навчальний рік. Але в  Олександропільському НВК  тиша не запанувала.  Господарями школи стали 45 хлопчиків та дівчаток,  які виявили бажання відпочити в  пришкільному  таборі відпочинку з денним перебуванням «Сонечко»  з 02.06 по 14.06.2014 року. Як не намагалася погода ставати на перешкоді відпочинку, але веселощам, сміху, конкурсам, змаганням не було меж. 

     Вихователі докладали максимум зусиль для:

-    добровільної участі дітей у різних справах, вільного вибору занять, справ для душі;
-    створення доброго емоційного настрою, почуття гри та романтики;
-    індивідуального підходу до дітей, які потребують особливої педагогічної уваги;
-    стимулювання творчого розвитку особистості через впровадження активних форм роботи та ін.

     Також дотримувались головних завдань, які є традиційними для пришкільного табору відпочинку «Сонечко», а саме:
-    організація змістовного відпочинку;
-    навчання дітей діяти у колективі;
-    залучення до праці;
-    виявлення інтересів, захоплень дітей;
-    створення умов для реалізації особистості кожної дитини;
-    навчання правил здорового способу життя;
-    навчання правил безпечної поведінки.
     Кожен день починався лінійкою, на якій загони доповідали про готовність до відпочинку . На лінійках вітали іменинників. Бадьорості усім додавала весела ранкова зарядка. І звичайно, смачні сніданки та обіди, в яких містилося багато вітамінів, необхідних для  росту та розвитку дітей.  

                                      
    Щодня була якась цікавинка. Першого дня в Міжнародний день захисту дітей, вихованці були активними учасниками свята. Цього ж дня  відвідали Будинок культури, де на них також чекали веселі змагання, солодкі подарунки та призи.
     Цікаво і змістовно пройшли й інші дні у таборі відпочинку. Діти побували у "Клубі мандрівників",  розшукували "Скарби" під час спортивно-туристичної гри "Робінзоніада", були проведені «Веселі старти», спортивна година «Рух – це життя». Цікавим також виявився святковий концерт «Талант –шоу», на якому діти мали можливість показати себе та на інших подивитися. Танцювальний марафон «Стоптані черевички», де діти змагалися у хореографічному мистецтві. Кожен намагався показати свою майстерність, талант, пластику. Танці, співи змінювались конкурсно – розважальними програмами «Комп’ютер – мій надійний помічник», «Діти -  дітям про правила безпеки».

                                    
     

На спортивному майданчику встановлювали намети  і змагалися в інтелектуальній грі «Найрозумніший». Кожен із учасників намагався показати свою ерудованість, начитаність, спритність, кмітливість та дотепність.
Також вихованці разом зі старшими товаришами – вихователями організовували казкові дискотеки. Деякі дні завершувалися конкурсами малюнків на асфальті «Коли я виросту і стану…»,  «Поле чудес»,  екскурсіями в природу «Сонце, вітер і вода – найкращі друзі», вікторинами «Лікарські рослини»,  «Знаємо і виконуємо правила дорожнього руху» та ін..
     Незабутнім виявився останній день для наших вихованців під гаслом «Ми раді зустрічі з вами», бо вони гостинно зустрічали дітей Петриківської школи. Це була тепла та дружня зустріч, в ході якої відбулася екскурсія по школі, де гості відвідали просторі та світлі навчальні кабінети, шкільний музей «Берегиня» та актову залу, в якій діти грали в ігри, танцювали під веселу музику та просто відпочивали. Кульмінацією цього дня був смачний куліш. Підкріпившись, довелось трішки позмагатись із сусідами та, як відомо, сили виявились рівними, то ж перемогла «дружба». На згадку про чудовий день ми подарували  напам’ять  фото,  де сфотографувалися всі разом. Ця зустріч запам’яталася всім, тож ми раді знову й знову зустрічатися в наступному навчальному році з учнями Петриківської школи, а , можливо, й інших шкіл.
      Смутком була наповнена остання лінійка, присвячена закриттю табору, але діти не прощалися, а лиш говорили: «До побачення!». Адже всі впевнені, що обов’язково зустрінуться в таборі наступного літа. 
      Хотілося б подякувати всім вихователям Олександропільського НВК , які працювали у таборі цього літа за змістовний , веселий та цікавий відпочинок шкільної дітвори; кухарям - Григоренко Н.О. та Дегтярьовій Л.В. - за смачні та корисні сніданки і обіди, а також  керівникові ТОВ «Лугівське» Ковальчуку Л.М., за спонсорську допомогу для організації  якісного харчування дітей у пришкільному таборі відпочинку «Сонечко». 

Переглядів: 697 | Додав: Olga | Теги: Олександропільський НВК | Рейтинг: 5.0/1
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30