Четвер, 28.03.2024, 21:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 22 » «Хай буде мир, хай більше не горить  у пеклі війн твоє життя, людино!»
07:48
«Хай буде мир, хай більше не горить  у пеклі війн твоє життя, людино!»

Щороку 9 травня ми знову і знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу  свободу у страшному поєдинкуз фашистськими загарбниками. Похмурого ранку (погода у цей день ніби сумувала за полеглими співвітчизниками)  прямували жителі с. Миропіль з букетами запашного бузку, червоних маків, багряних тюльпанів та різнобарвних ірисів до пам’ятника загиблим воїнам. В урочистій тиші, з глибоким хвилюванням чекають на свій виступ вихованці Миропільського НВК.

Звучить Гімн України, урочистий Мітинг відкрито. Слово для привітання надано голові Іверської сільської ради Московченку С. В. Також вітали односельчан директор Миропільського НВК Продченко В. О. та від товариства «Меркурій- Миропіль» Продченко В. Є., який закликав односельців бути згуртованими і в радості, і в біді, бо коли ми разом – ми велика сила. Володимир Єгорович привітав учасників бойових дій та дітей війни, які є  пайщиками товариства матеріальною допомогою та запросив всіх присутніх на поминальний обід.

Із великим задоволенням слухали присутні виступ учнів нашого навчально-виховного комплексу, які декламували вірші. Також прозвучали пісні у виконанні Свирид О. «В нашому серці» та «Мир без війни», а також всі учні виконали пісню «Маки червоні», та дві випускниці нашої школи Чейпиш К. «У чистім полі», Леньо Д. «А мати жде». Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять полеглих співвітчизників.

На жаль, наша війна за велику перемогу ще не завершилась. Сьогодні на Сході України йдуть військові дії. Там вирішується доля і майбутнє України.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Україно, молюся за тебе,

Як за матір гріховно-святу,

За блакить твого вічного неба

І за ниву твою золоту….

Україно, молюся за пам'ять

Убієнних за волю синів.

Переглядів: 383 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031