П`ятниця, 19.04.2024, 01:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 14 » Як у Петриківській школі шанують рідне українське слово
08:40
Як у Петриківській школі шанують рідне українське слово

Доказом того, що у Петриківській школі навчають справжні патріоти, які шанують рідне українське слово, стала активна участь дітей у заходах, що проводилися в рамках Тижня української мови та літератури з 06 по 10 листопада.

У понеділок учні школи переглядали фільм «Історія української писемності». Мали змогу торкнутися витоків нашої рідної мови, її походження. Після чого найактивніші спробували свої сили у вікторині «Найкращий знавець історії писемності». Переможницею стала учениця 2 класу Нагурна Мар’яна.

У вівторок  проведено відеофлешмоб «Чому люблю я рідну мову?». Соловей Л.Є.,Бондаренко Вікторія, Єржекевич Анна навчали молодших школярів плести «браслети дружби», у яких перепліталися жовто-блакитні кольори. Після уроків учні 8 класу разом з учителем мистецтва Кулак Т.В. провели круглий стіл-презентацію «Вишивка роду мого», на якому діти розповідали про вишиті рушники, сорочки, картини своєї сім’ї. А також провели дослідження «Символіка вишивки».

Казкові герої: дід Панас, Попелюшка, Маша - завітали до нас у школу в середу та з радістю читали учням 1-4 класів свої улюблені казки. Про те, що наші школярі насправді люблять читати ми дізналися від конкурсантів на кращу рецензію «Моя улюблена книга» та учасників літературних перегонів. (Переможці Нагурна Мар’яна, Бердик Марина, Скуміна А.).

У День української писемності була проведена урочиста лінійка, на якій учні школи закликали всіх дбати про чистоту рідної мови, вручили кожному закладку-пам’ятку з порадами щодо вивчення української мови. У цей святковий день учні взяли участь у конкурсі знавців української мови ім..Петра Яцика, переможці якого захищатимуть честь школи у ІІ районному етапі.

Після такого насиченого тижня не гріх і відпочити. У п’ятницю на «Петриківських вечорницях» школярі показували гумористичні сценки, розказували гуморески, співали, грали в ігри. А по закінченню провели благодійну ярмарку з варениками, пиріжками та іншими різними смаколиками. На виручені кошти шкільне самоврядування планує пошити українські національні костюми.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 488 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930