Середа, 24.04.2024, 16:32
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 25 » Як сонце сипле сяйво всім, хай лине мир у кожний дім!
08:05
Як сонце сипле сяйво всім, хай лине мир у кожний дім!

21 вересня  світ відзначає Міжнародний День Миру. Для дуже багатьох людей у сучасному світі мир - це не більш ніж казкова мрія. Люди живуть "у кайданах": мається на увазі в атмосфері страху. 25 років тому ООН проголосила саме цю дату як Міжнародний День Миру, як день загального припинення вогню і відмови від насильства. Саме цей день покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього. Учні та педагоги навчальних закладів Солонянщини долучилися до відзначення цього Дня миру в Україні. Пропонуємо вашій увазі стислий дайджест шкільних тематичних новин. 

"Як сонце сипле сяйво всім, xай лине мир у кожний дім!" Під таким девізом 22 вересня у Військовій СЗШ пройшло свято, присвячене Міжнародному дню миру. Кожен учень готувався до цього дня, адже кожен з нас, і дорослий, і малий  хоче МИРУ! Учні читали вірші, співали пісні  про мир і Україну.

                 Три найсолодші літери в житті, як колискову, що співала мати

                 У стомленному самозабутті - МИР на землі ти винен зберігати.

Гра-квест "Ми за МИР!" відбулася в рамках Міжнародного дня миру для учнів початкової школи Солонянської СЗШ №1. Гра включала три станції. Перша зупинка "Пісенна" - діти вгадували мелодії і співали улюблені пісні про щасливе дитинство. На другій станції "Розумники і розумниці" школярам запропонували скласти прислів'я про мир, дружбу та школу. Та найцікавішою була зупинка "Юні художники", де кожна дитина намалювала на асфальті свій символ миру. Допомогали провести гру-квест "Ми за мир" учні 10-х класів.

Змістовно і весело пройшов День миру для чнів 5-6-х класів. Діти створили символ миру - голуба - у техніці квілінг, де кожна "пір'їнка" птаха містила дитячі побажання та мрії. Учні 7-8-х класів зібралися на флеш-моб, під час якого виклали велике серце, як символ палкої любові до Батьківщини.

Паперових пташок виготовили учні 7-В класу (класний керівник Щукіна Катерина Іванівна), а учні 6-А класу (класний керівник Колосова Ірина Валеріївна) свої побажання та мрії запустили в небо на різнокольорових повітряних кульках.

У Калинівській НСЗШ відбувся захід до Дня Миру під назвою "Голосуємо за мир!" Учні школи прийшли на захід із виготовленими власноруч голубами - символічними птахами миру. Вони всі різні: великі і маленькі, але призначення у них одне - нести у світ частинку прекрасного слова "МИР". Приємно, що і батьки учнів долучилися до цієї акції. Своїми пташками діти прикрасили шкільний коридор. А ще учні прийняли активну участь у конкурсі малюнків "Ми за мир!". 

Голубко біла, ти лети у світ,

Хай буде мир у небі голубому.

Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,

Приносить радість родові людському.

 

Переглядів: 831 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930