П`ятниця, 29.03.2024, 01:02
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 6 » Єдиний урок, присвячений Дню народження області у Петриківській НСШ
18:38
Єдиний урок, присвячений Дню народження області у Петриківській НСШ

Дніпропетровщина – перлина України. Вона має багату і славну історію, яка сягає у сиву давнину століть і тисячоліть. 
Дніпропетровщина – це неповторний край щедрості землі та багатства, краси та ніжності, материнської любові та батьківського наказу. З сивої давнини бере початок історія Придніпров’я. Тут народилися воїни, які боронили рідну землю від ординських і турецьких завойовників. Дніпропетровщина – батьківщина запорізького козацтва. З восьми січей п’ять було розташовано на території нинішньої області. Тому 27 лютого в нашій  Петриківській  школі  відбувся єдиний урок присвячений Дню народження області. У   5-6 класах відбувся відкритий виховний захід « Я вклонюся священній землі, тій землі, що для мене, як мати», який проводили класні керівники: Кондрацька Тетяна Вікторівна та Фокін Олексій Вікторович. Єдиний урок  сприяв осмисленню ідей патріотизму, пошани до історичного минулого Дніпропетровщини, національної свідомості, розвиненої правосвідомості, культури міжетнічних відносин, почуття любові до рідного краю. Захід проходив у вигляді живого діалогу, з використанням  фрагментів документального серіалу « Жива пам’ять регіону», а також з використанням ігрового моменту, де завданням дітей було розміщення відповідності гербів стосовно адміністративних районів області.

Другою частиною уроку була віртуальна подорож по визначним місцям нашої області «Сім чудес Дніпропетровщини» . Під час цієї подорожі діти дізналися про: Хутір «Галушківка» , Китайгородські церкви, Токівський водоспад, Могила Івана Сірка , Троїцький собор,  Кодацька фортеця  та Костьол Святого Миколая. Дізнавшись багато нового про свою малу батьківщину, учні будували асоціативний кущ до слова   Батьківщина, а також згадували прислів’я про рідну землю.

 Наприкінці заходу звучала пісня «Моя Дніпропетровщина». Після неї учні декламували вірші про Дніпропетровщину. Єдиний урок надовго залишиться в дитячій пам’яті. По закінченні уроку шкільний бібліотекар Залюбовська Любов  Олександрівна презентувала виставку «Моя Дніпропетровщина».

Дніпропетровщина моя, 
Ти - зірка величі країни! 
Ми з покоління в покоління, 
Усі разом - одна сім'я! 

Любімо свій край рідний, цінуймо те, що над нами мирне небо, що мова наша українська бринить у серцях людей і живемо в чудовім краю, що носить горде ймення – Дніпропетровщина!

Кондрацька Тетяна, вчитель Петриківської НСШ



 

Переглядів: 639 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31