Середа, 08.05.2024, 02:07
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 6 » Допоки лине сміх дитячий, доти і жити українському селу
10:40
Допоки лине сміх дитячий, доти і жити українському селу

День 20 жовтня  видався похмурим, і по – осінньому холодним. Та у одному з сіл Солонянського району було тепло і радісно. Те тепло йшло з сердець мешканців села Мирополя,  радістю світилися обличчя і дорослих, і малюків. Адже саме у цей день у селі гостинно відкривав свої двері дитячий садок. Зранку на подвір'ї навчально-виховного комплексу «Миропільська загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад Солонянської районної ради Дніпропетровської області» лунала музика, скликаючи до себе мешканців села: разом з дітками до школи поспішали батьки, бабусі та дідусі. Арка та квіти з повітряних кулькок, якими був прикрашений ганок оновленого дитячого садочка , приваблювала погляди і малечі, і дорослих.

Ось пролунали урочисті фанфари і на імпровізовану сцену виходять ведучі Віталій Чернов, вчитель Микільської на Дніпрі СЗШ ( директор Водоп'янова Л.М.) та Кузьменко Наталя, солістка районного будинку культури ( директор Моїсеєнко В.М.). Лунає Гімн України. Урочистості з нагоди відкриття дитячої дошкільної установи відкриті.

На свято завітатали шановані гості: голова Солонянської районної державної адміністрації  Хрипко І.В., заступник голови Солонянської районної державної адміністрації  Малоіваненко В.В., заступник голови Солонянської районної ради Олійник Ю.О., керівник відділу освіти Солонянської райдержадміністрації Дармостук М.А., сільський голова Іверської сільської ради Московченко С.В.,   директор СТОВ «Агрофортуна» Шадурський  В.В.

З вітальними словами до усіх присутніх звернувся Ігор Валерійович Хрипко. У своєму зверненнні до мешканців Мирополя він зауважив, що одним із пріоритетів політики держави є розбудова села, а важливим аспектом підтримки у розбудові є створення установ освіти. Ігор Валерійович привітав з урочистою подією сільську громаду і запевнив, що адміністрація завжди готова допомагати і виконувати поставлені завдання.

Юрій Олександрович висловив щиру подяку педагогічному колективу Миропільського НВК, зокрема вихователям новоствореного дитячого садочка. Адже саме на їхні плечі лягає важлива відповідальність – виховання справжнього громадядина своєї Батьківщини. «Саме Ви, вихователі, - сказав Олійник Ю.О.,-  будуєте той фундамент, на якому виростає цілеспрямована особистість. Саме Ви, вихователі, розпочинаєте з дітьми подорож по стежці, ім´я якій життя».

Микола Анатолійович  з теплими словами звернувся до односельчан, адже сам народився, виріс і працював у школі  саме у цьому селі. Він привітав усіх з урочистою подією і побажав натхнення у нелегкій праці педагога.

Сергій Володимирович у своїй промові висловив подяку за співпрацю і завірив, що сільська рада завжди готова підтримувати та допомагати і школі, і садочку.

Від імені батьків до усіх присутніх звернулася Наталя Василівна Галіченко. Вона подякувала голові Солонянської районної державної адміністрації Хрипку І.В., голові Солонянської районної ради Коржу О.Л., керівнику відділу освіти Солонянської райдержадмінстрації Дармостуку М.А., сільському голові Московченку С.В., фермерам, спонсорам, які не стояли осторонь і допомогли відкрити двері дитячого садочка для 18 маленьких вихованців.

За  вагомий особистий внесок у розвиток освітньої галузі та посильну допомогу у реалізації заходів щодо забезпечення ремонтних робіт при реорганізації КЗО «Миропільська загальноосвітня школа І ступеня –дошкільний навчальний заклад Солонянської районної ради Дніпропетровської області» грамотами Солонянської районної державної адміністрації були нагороджені директор ТОВ «Меркурій – Миропіль» Георгінов Іван Григорович; робітник КЗО НВК«Миропільська загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад Солонянської районної ради Дніпропетровської області» Каширський  Олександр  Вікторович.

Грамотами Солонянської районної ради нагороджені     директор СТОВ «Агрофортуна» Шадурський Віктор Васильович, сільський голова Іверської сільської ради Московченко Сергій Володимирович, директор КЗО «Миропільська загальноосвітня школа І ступеня –дошкільний навчальний заклад Солонянської районної ради Дніпропетровської області» ФедькоТетяна Вікторівна.

Подяки відділу освіти Солонянської райдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток освіти, за ініціативу та наполегливість під час підготовки комунального закладу освіти «Миропільська загальноосвітня школа  І ступеня – дошкільний навчальний заклад Солонянської районної ради Дніпропетровської області» отримали родини: Майстренко Юрій Володимирович та Марія Олександрівна, Галіченко Владислав Сергійович та Наталія Василівна, Чабаненко  Юрій В’ячеславович та Катерина Миколаївна, Леньо Сергій Михайлович та Наталія Василівна, Давидови  Володимир Сергійович та Ірина Вікторівна, Вовк В'ячеслав Федорович та Наталя Петрівна,Силкіна Галина Дмитрівна, Хромова Юлія Артурівна, Первишко Галина Олексіївна.

Настає урочиста мить – жовтоблакитну стрічку розрізають почесні гості і директор закладу запрошує усіх до дитячого садочка.

У стінах дитсадка нас зустрічають учениці Іверської СЗШ Федько Юлія та Продченко Наталя. Щирі слова подяки, розповідь про дитячий садок, і ось вже до гостей виходять вихованці дитячого садочка. Кумедно зашарівшись, вони вперше перед такою аудиторією декламують віршики, вивчені разом з вихователями Артюшиною Світланою Іванівною, Продченко Вітою Олександрівною та Голенковою Марією Валеріївною. Не залишилися байдужими гості та батьки від виступу учнів початкової школи, які разом зі вчителькою Наталією Станіславівною Євтухович підготували інсценізовану казку «Колобок іде до дитсадка».

Після виступу дітей ведучі запрошують до слова директора навчально-виховного комплексу  Федько Т.В. Тетяна Вікторівна подякувала усім за підтримку, допомогу у створенні дошкільної установи і запропонувала екскурсію по закладу. Вона зазначила, що роботи по створенню садочка розпочалися у першій декаді квітня. Нижнє крило школи переобладнано на дитячу установу. Встановлено внутрішні пластикові двері, вікна, вхідні двері, підготовлено під фарбування стіни, пофарбовано кімнату відпочинку, ігрову кімнату, підлогу коридору покрито лінолеумом. Завезли дитячі меблі: ліжка 1-ярусні, 2-ярусні, 3-ярусні, столи, стільці дитячі, стіл-пелюстка, шафи для іграшок. Місцеві художники прикрасили стіни казковими мультиплікаційними героями.

У ігрову кімнату придбали дитячу ігрову лікарню, перукарню, кухню «Мальвіна», м’який  конструктор «Будинок», вікна оздобили  кольоровими гардинами та шторами.

Завітали усі і до початкової школи, де теж проводився капітальний ремонт: оновили ганок,  замінили внутрішні двері у класах, підлогу коридорів покрито лінолеумом, придбали  нову  дошку  у кабінет першого класу.

Дзвенить дзвоник. Заклад наповнюється веселим дитячим сміхом. На подвір´я, як горошини,  висипали і учні початкової школи, і малюки дитсадка. Барвисті гойдалки, лабіринт, пісочниця з іграшками. Всюди потрібно встигнути.

Життя у Мирополі вирує. І нехай так буде завжди: село процвітає та розбудовується, а дитячий сміх лине над ланами та садами.

Переглядів: 504 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930