Вівторок, 23.04.2024, 15:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 16 » Літературні заходи у Миропільському НВК
15:42
Літературні заходи у Миропільському НВК

На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка, дідусь і бабуся. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г.Х.Андересен – автор всесвітньо відомих казок для дорослих і дітей. Тому в день народження Г.Х.Андересена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо день дитячої книги. З нагоди цього свята в Миропільському НВК було проведено заходи по відзначенню цього дня:

  • перегляд презентації по біографії Г.Х.Андерсена;
  • перегляд улюблених мультфільмів;
  • виставка книг.

Показовим є святкування Міжнародного дня дитячої книги, адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

                                                                                                  * * *

3 квітня виповнилося 100 років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара – видатного українського письменника, який писав про Гуманізм, Людину та «Любов до України, як до життя». Це не секрет, що Олесь Гончар до цього часу ще не вивчений, не прочитаний. Мало що відомо і учням молодших класів про письменника. Тому 3 квітня вчителем Артюшиною С.І. було проведено виховну годину «Дякую Богові, що дав народитися українцем!» Де вчитель розповіла учням 1-4-х класів про письменника, прочитали та обговорили його оповідання «Букет», «Дядько Роман і золотокрилки», «Хто кого водив?», «Яблука на стовпцях».

Учні декламували вірші О.Гончара, які наскрізь пронизані любов’ю письменника до України.

      * * *

Казка — наче той горіх.

Ти попробуй розкуси —

Знайдеш стільки в нім краси,

Стільки мудрої поради,

Стільки вигадки і правди!

Валентин Бичко

В нашому НВК 4 квітня проведена вікторина «Казок країна чарівна в  гості нас чекає»до тижня книги.

Малюнками казок і виставкою книг була прикрашена дошка, а учні з нетерпінням чекали на зустріч з улюбленими казковими героями.

Розкриваючи сюжет казок, діти з радістю виконували різні завдання: казкові загадки, впізнай, з якої казки (назвати предмет і сказати з якої він казки), портретна галерея (впізнати героя казки), казковий гала-концерт (пісні, які співали герої казок), знавці казок (уривки з різних казок), з якої казки ці герої (за ілюстрацією відгадати героя казки)

Вчитель створив для цього середовище, яке дало змогу розкритися творчим здібностям дітей.

Разом з героями казок кожен учень поповнив свою «життєву скриньку» нормами та правилами поведінки, важливими людськими цінностями, навчився реагувати на життєві ситуації, підвищив моральні почуття. Кожна дитина саме з казок дізнається, що добро майже завжди перемагає зло, а негативні герої будуть покарані за свої вчинки.

 

                                                                                                   ***

5 квітня під час проведення тижня дитячого читання вчителем  Євтухович Н.С. був проведений буккросінг - це гра . Під час цієї гри вихованці нашого НВК  мандрували станціями. Першою була станція "Пошукова" на якій дітям пропонувалось розгадати кросворд відгадка була метою пошуку книги яку необхідно знайти - це Казки.На кожній станції завдання були пов'язані  з казками. Друга станція була "Незвідані доріжки"- розгадати кросворд за сторінками дитячих казок. Третя станція "Мистецька" намалювати героїв казок. Наступна "Ерудит"- цікаві завдання пов'язані з казками. Всі діти охоче мандрували станціями . A остання станція була " Всесвітня бібліотека ". Закінчувалась вона у шкільній бібліотеці. Завданням було  швидко дати відповіді на запитання та знайти ці казки у бібліотеці. По закінченні діти знайшли книги з цими казками.

                                                                                                      ***

6 квітня для учнів 1-4 класів були проведені літературні посиденьки на тему «Людина починається з добра» за творами В.О.Сухомлинського. Учні 4 класу підготували і прочитали оповідання В.О.Сухомлинського. Була також проведена вікторина «Чи знаєш ти твори Сухомлинського». Також була оформлена виставка творів Сухомлинського та оформлена папка «Оповідання В.О.Сухомлинського для дітей». На сайті НВК створена сторінка В. О. Сухомлинського - педагог на всі часи, казки і оповідання письменника.

 

 

Переглядів: 430 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30