П`ятниця, 19.04.2024, 16:00
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 16

На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка, дідусь і бабуся. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г.Х.Андересен – автор всесвітньо відомих казок для дорослих і дітей. Тому в день народження Г.Х.Андересена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо день дитячої книги. З нагоди цього свята в Миропільському НВК було проведено заходи по відзначенню цього дня:

  • перегляд презентації по біографії Г.Х.Андерсена;
  • перегляд улюблених мультфільмів;
  • виставка книг.
  • ... Читати далі »
Переглядів: 429 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

3 квітня 2018 року виповнилося 100 років від дня народження видатного українського письменника, дійсного члена НАН України, громадського діяча Олеся Терентійовича Гончара (1918 - 1995).Відзначаючи вагомий внесок Олеся Гончара в розвиток української культури  і в Сурсько-Михайлівській школі було проведено літературний урок з учнями 8 класу і вчителем української мови та літератури Кравченко Л.І. Шкільний бібліотекар Шевченко Л.В. запросила всіх в бібліотеку  на "Годину творчості Олеся Гончара". Гості з великим задоволенням переглянули презентацію "Морально-етичні проблеми в творчості Олеся Гончара" та відеоролик "Людина, яка могла стати вільною - життєвий шлях Олеся Гончара", буктрейлер "Собор". Після перегляду учням до їхньої уваги було запропоновано книжкову виставку - "Творець високого стилю життя&qu ... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

У житті кожного християнина Великдень - свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри – над безнадією. Великодні дні зазвичай спонукають усіх по-новому побачити й відчути себе у світі, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще - бути добрішими, милосерднішими, терплячішими, благороднішими один до одного.

Напередодні Великодніх свят ми повинні пам’ятати про тих, хто стоїть на сторожі нашого спокою та миру на передовій.

Аби свято Великодня відчули бійці в зоні АТО у  Дзержинівській СЗШ І – ІІІ ст.  була проведена благодійна акція «Великодній кошик солдатам АТО».

Мета акції: зібрати бійцям, які захища ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

До святкування Великодня у Дзержинівському ЗЗСО пройшла  акція "Великодні дзвони".  В ній брали участь учні 1-11 класів, які виявили чимало творчості, а саме: розмальовували пасхальні яйця , оздоблювали бісером, тканиною та нитками. Гостям школи, вчителям та самим учням дуже сподобався результат їхньої спільної роботи.

Переглядів: 426 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

Одне з найважливіших завдань шкільного закладу – охорона життя і здоров’я учнів. А це означає, що треба не тільки створити умови для їхнього перебування в школі, а й навчити дітей правил безпечної поведінки, турботи про своє здоров’я. Навчаємо учнів безпеки життєдіяльності протягом усього року, а як завершальний акорд роботи проводиться «Тиждень безпеки дитини». Адже саме під час його проведення можна побачити реальну готовність учасників педагогічного процесу до дій в умовах надзвичайної ситуації.

З 02.04. по 06.04.2018 р. У Дзержиівському ЗЗСО проведено «Тиждень безпеки дитини» з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків, вироблення у дітей умінь та навичок щодо захи ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

Учні початкової школи у Дзержинівському ЗЗСО прийняли активну участь  у виховному заході «Збережемо первоцвіти», який провела Макарчук Тетяна Миколаївна  (класний керівник 2 класу).

Метою заходу було спрямувати школярів на вивчення навколишнього світу, заохочувати до збереження первоцвітів, виховувати любов та дбайливе ставлення до рідкісних рослин.

Переглядів: 428 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

22 березня 2018 року відзначається Всесвітній день води, проведення якого започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році з метою привернення уваги до проблем, пов’язаних з водними ресурсами на Землі. З цієї нагоди Державним агентством водних ресурсів України створено сучасний відеоролик «Річки України», головний меседж якого – інформування учнів про унікальні водні ресурси найбільших річкових басейнів України у цікавому для дітей форматі. Використовуючи цей відеоролик 23 березня у Микільському НВК Федько Т.І. провела виховну годину «Без води нема життя», присвячену Всесвітньому дню води .Тетяна Іванівна формувала в учнів досвід прийняття екологічно правильних рішень, екологічної культури та свідомості;розвивала вміння правильно, раціонально використовувати природні ресурси, вміти дозувати використання води в по ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

23 березня у  районному ЦДЮТ вкотре відбувся конкурс читців-декламаторів та юних поетів під назвою «Стежкою до Кобзаря».
      Головна мета конкурсу – популяризувати твори Тараса Шевченка, розвивати дитячу та юнацьку майстерність.
Учасники змагалися у трьох номінаціях: «Декламація поезії», «Інсценізація твору» та «Авторський вірш». Кожен виступ зачаровував оригінальністю звукових образів, відвертістю у спілкуванні з аудиторією, був самобутнім і неповторним, тому нелегко було членам журі обирати найкращих. Враховувалися і майстерність виконання, і сценічна культура читця.
     Учениця Письмечівської школи Фролова Аліна (4 клас) посіла друге місце у номінації «Декламація поезії». Дівчинка читала вірші «Зацвіла у лузі черво ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: Olga | Дата: 16.04.2018

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30