Середа, 24.04.2024, 19:18
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 12

Ми знову прийдемо до вічного вогню…

 Із нами прийдуть і онуки й діти,

 Щоб ветеранам до землі вклонитись,

 Щоб вшанувати їхню сивину.

                            М. Нагнибіда

8 травня у Миропільській НСШ пройшов  єдиний урок «Вклоняємось доземно солдатам». Уже більше ніж півстоліття відділяє нас із того часу, коли людство відсвяткувало велику перемогу над фашизмом, але до цього часу відчувається біль і тривога за Україну. Сьогодні на уроці діти дізналися про Другу Світову війну та Велику Вітчизняну війну. Чому і з яких причин виникла війна, її наслідки. Познайомилися з європейським символом пам’яті полеглих у війні - червоним маком і гаслом "Ніколи знову". Голенкова М. ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: Olga | Дата: 12.05.2014

Підготовкою до святкування Дня Перемоги у школі стали акції «Ветеран живе поруч», «Ветеранське подвір'я», «Обеліск». Протягом двох тижнів учні разом з класними керівниками впорядковували меморіал «Скорботна мати», що знаходиться у центрі села Березнуватівки, та пам’ятник загиблим воїнам у Педановій балці. Члени тимурівського загону на чолі зі  старшою вожатою Захаровою Т.В. відвідували підшефних ветеранів: учасників Великої Вітчизняної війни, солдатських вдів, в’язнів концтаборів, яким допомагали по господарству. Декада пам'яті 5 травня розпочалась  з виставки літератури у бібліотеці та конкурсу малюнків  «Ми – за мир!» серед учнів 1-4 класів. З 6 травня розпочалася піар-акція «Віват, Перемого!», під час якої  учні 1-9 класів ви ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: Olga | Дата: 12.05.2014

Весна така – аж серце завмирає!

Земля квітує та звучать пісні

І свято Перемоги йде до краю,

Найкраще наше свято навесні!

На крилах свого життєтворчого злету буйний зелений травень приніс на нашу землю оповите світлим сумом і безмежною радістю свято – День Перемоги. День, коли кожен із нас, і той, хто народився і виріс у мирні роки, віддає шану живим і полеглим героям.

7-8 травня учні відвідали ветеранів та запросили їх на заходи, присвячені Дню перемоги, а також пройшли акції «Обеліск» та «Ветеранське подвір’я».  Протягом 7-8 травня у кімнаті Бойової слави пройшла екскурсія.  8 травня у Єлізарівській СЗШ був проведений єдиний урок мужності «Збережемо мир на планеті»,  на який були запрошені ветерани Великої  Вітчизняної війни Кармаз ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: Olga | Дата: 12.05.2014

День Перемоги, який відзначається 9 травня, є одним з найбільш шанованих свят в Україні. Це свято — радісне і одночасно сумне нагадування про історичну перемогу людства над фашизмом. Велика Вітчизняна війна почалася в 1941 році. Шлях до Перемоги був дуже нелегким та тривалим. У цій війні полягли мільйони громадян радянських республік. День Перемоги символізує героїзм і сміливість солдатів, які йшли проти ворога, ризикуючи життям. І саме ця відвага допомогла їм завоювати найважливішу перемогу над ворогом для всього світу. І сучасна молодь не має права забувати подвиг дідів та прадідів, повинна цінувати мирне небо над головою та берегти мир на всій планеті. Саме останні слова стали темою Уроку патріотизму, що пройшов 8 травня в усіх класах. Учні слухали розповіді вчи ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: Olga | Дата: 12.05.2014

Вчителі початкових класів Жданівської СШ Сіліверстова Л.В. та Квітка Т.А. підготували невеликий екскурс в гароїчне і трагічне минуле нашої країни - роки Великої Вітчизняної війни, аби довести  учням, що у довічному боргу наше покоління  перед  ветеранами війни, перед тими, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати...
  Учні 1 та 2 класів читали напам'ять вірші, слухали пісні, таким чином перегортали  сторінки історії Великої Вітчизняної війни.

... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: Olga | Дата: 12.05.2014

Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. А ми, молоде покоління, про бойові подвиги, воєнне життя можемо сьогодні дізнатися тільки з розповідей ветеранів, кінофільмів, творів художньої літератури. Такими словами розпочалася лінійка-реквієм «Весна іде, і переможним кроком в тюльпановому вічному вогні, йде травень крізь хвилини, дні і роки,  несе нащадкам спогади свої» , яка проводилася напередодні Дня Перемоги.

Учні школи ретельно готувалися до свята. Дівчатка( Приходько А., Могила Д., Пурис О., Миронюк А., Кушпіт Т.) знайшли нові пісні про Велику Вітч ... Читати далі »

Переглядів: 662 | Додав: Olga | Дата: 12.05.2014

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031