Субота, 27.04.2024, 19:26
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2011 » Жовтень » 7 » XІ Всеукраїнські педагогічні читання “Науково-педагогічна спадщина Михайла Остроградського і сучасні проблеми освіти”
10:22
XІ Всеукраїнські педагогічні читання “Науково-педагогічна спадщина Михайла Остроградського і сучасні проблеми освіти”
26 та 27 вересня 2011 року на базі Полтавського національного педагогічного університету ім.В.Г.Короленка, Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.М.В.Остроградського та відділу освіти Козельщинської РДА пройшли XІ Всеукраїнські педагогічні читання "Науково-педагогічна спадщина Михайла Остроградського і сучасні проблеми освіти”, присвячені 210-й річниці з дня народження М.В.Остроградського. У складі делегації освітян Дніпропетровської області були два представники Солонянського району: методист відділу освіти М.С.Шмигельський та вчитель Олександропільської СШ О.В.Соловей.
 
 Мета читань - забезпечити науково-методичний розвиток природничо-математичної освіти, відпрацювати методологічні підходи, що сприяють упровадженню педагогічної спадщини М.В.Остроградського в український освітній простір. М.В.Остроградський - академік Петербурзької Академії наук, член-кореспондент Паризької Академії наук, дійсний член Римської, Туринської, Американської академій, почесний член Київського та Московського університетів та багатьох наукових товариств - був енергійним проповідником прогресивних педагогічних ідей та прекрасним педагогом. Вищі спеціальні навчальні заклади вважали за честь мати його у себе професором. Він викладав у Морському кадетському корпусі, в Інституті корпусу інженерів шляхів сполучення, у Головному педагогічному інституті, у Головному інженерному і Артилерійському училищах. М. В. Остроградський був автором багатьох підручників, навчальних посібників, програм, курсів лекцій, написаних на високому науковому рівні. 
 
 Цікаво та продуктивно пройшли дні педагогічних читань: пленарні засідання, робота в секціях, екскурсія Полтавою, покладання квітів до пам’ятника (м.Полтава) та могили М.В.Остроградського (с.Пашенівка Козельщинського району), відвідування шкільного музею М.В.Остроградського Хорішківської ЗСШ, огляд історико-архітектурних споруд Козельщинського Різдвяно-Богородицького жіночого монастиря. Фоторепортаж про педагогічні читання розміщений на сторінці сайту "Краще раз побачити".
Переглядів: 1414 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів