Субота, 27.04.2024, 13:07
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2012 » Травень » 23 » Учень 5 класу Петриківської НСШ Головченко Євген – учасник очного туру обласного математичного турніру “ЕВРИКА 2012”
14:32
Учень 5 класу Петриківської НСШ Головченко Євген – учасник очного туру обласного математичного турніру “ЕВРИКА 2012”

19 травня у Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара завершилися змагання у молодшій лізі Відкритого обласного математичного турніру "ЕВРИКА 2012”. Турнір проводився згідно наказу 235/0/212-12 Головного управління освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Змагання проводились у два етапи: заочний та очний. Заочний тривав з кінця березня до травня. В ньому взяли участь понад 2200 учнів 5-7 класів з усіх міст та районів Дніпропетровської області, за результатами заочного туру переможці були запрошені на очний тур, який і проводився 19 травня на базі Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара. В очному турі взяли участь 107 учасників, в тому числі і учень 5 класу Петриківської НСШ – Головченко Євген.

Змагання турніру зовсім не схожі на традиційні олімпіади, результати оцінювалися під час усного діалогу з членами журі. Зичним, радісним викриком "Еврика!” кожен з учасників оголошував про свою перемогу над черговою задачею, що було сигналом для початку діалогу. Журі, в основному, складали студенти Дніпропетровського національного університету, причому не тільки  механіко-математичного факультету та факультету прикладної математики, але й біолого-екологічного, геолого-географічного, факультету української філології тощо. Студенти різних спеціальностей мали нагоду розповісти учням про застосування математики в різних галузях знань. Усього для роботи на турнірі було залучено понад 200 (!) студентів університету.

Змагання проводились в декількох номінаціях (у кожному класі вони були свої), по кожній номінації тривали не більше години. Отже, учні змагалися в таких конкурсах, як "Логіка, пошук, інтуїція”, "Школа”, "Шпигуни та математики”, "Подорож у часі”, "Малюнок” , "Науки про землю”, "Технології”, "Ігротека”, "Вимірювання”, "Мовознавство”, "Менеджмент”.

За результатами змагань було визначено 16 переможців, які були нагороджені цінними подарунками від спонсорів турніру – Приватбанку. Переможцями стали представники Дніпропетровська, Кривого Рогу, П’ятихатського, Апостолівського, Новомосковського районів.

Голова оргкомітету турніру, декан механіко-математичного факультету ДНУ професор Хамініч Олександр Васильович звернувся до учасників з проханням не загубити зацікавленість до математики, брати участь в різних інтелектуальних змаганнях. Директор Обласного ліцею інтернату фізико-математичного профілю Олег Володимирович Поляков запросив найкращих учасників змагань до навчання в ліцеї.

Турнір у молодшій лізі пройшов, але вже у жовтні організатори чекають учнів 9-11 класів для участі у змаганнях старшої ліги, які обов’язково відкриють юним, наполегливим, талановитим нові обрії давньої і прекрасної науки – математики.

За матеріалами ДОІППО.

Переглядів: 878 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Toy  
0
Thanks for helping me to see things in a differnet light.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів