Середа, 24.04.2024, 06:28
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2019 » Липень » 5 » Шкільним автобусом – до знань
14:19
Шкільним автобусом – до знань

Шкільним автобусом – до знань

   Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов`язок сім`ї, школи, влади і громадськості. Тільки тоді у нас буде гідна зміна – сильна і красива! Тільки тоді наші доньки і сини будуть рости здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні, будуть рости на благо України.
Держава дбає про підростаюче покоління, піклуючись про умови, в яких учні отримують знання, про забезпечення школярів сучасною технікою та належним рівнем викладання.
Саме для підтримки дітей сільської місцевості урядом у 2003 році була започаткована державна цільова соціальна програма «Шкільний автобус», основною метою якої визначено «забезпечення безоплатного проїзду до місця навчання і додому учнів і педагогічних працівників».
Сьогодні втілення реформи освітньої галузі у закладах освіти району є одним із пріоритетних завдань районної влади. Тому робиться все можливе для покращення якості та доступності освіти дітей всього району, матеріально-технічної бази шкіл.
Дніпропетровська обласна державна адміністрація, Солонянська районна державна адміністрація, Солонянська районна рада постійно опікуються проблемами освітянської галузі, зокрема сільської школи. Спільними зусиллями створюються належні умови для навчання і виховання дітей сільського регіону шляхом забезпечення їх шкільними автобусами як важливим інструментом для рівного доступу учнів до якісної освіти. Школа неодмінно повинна мати свій автобус. Не тільки, щоб довозити на навчання дітей і на роботу вчителів, а й для участі в олімпіадах, змаганнях, екскурсій, подорожей, інших потреб учнівського та педагогічного колективів.
На сьогоднішній день підтримку для потреб освітньої галузі від Дніпропетровської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки ОДА продовжують отримувати новостворені три об’єднані територіальні громади та 16 закладів загальної середньої освіти та 11 дошкільних установ, які залишилися у підпорядкування відділу освіти Солонянської райдержадміністрації .
Відділом освіти Солонянської райдержадміністрації проводиться систематична , планомірна робота щодо організації безпечного та гарантованого підвозу учнів та педагогічних працівників до 11 закладів освіти. У районі 10 шкільними автобусами підвозяться до місць навчання і додому 475 учнів закладів освіти району, 38 вихованців дошкільних навчальних закладів та 41 педагогічний працівник.
Питання стану автопарку, його оновлення, забезпечення належного технічного стану шкільних автобусів, комфортних умов підвезення учнів потребують постійного контролю та уваги Солонянської райдержадміністрації.
В поточному році, за ініціативи керівника відділу освіти Дармостука М.А. та за підтримки Солонянської райдержадміністрації, депутатського корпусу Солонянської районної ради, порушено та успішно вирішено питання придбання шкільного автобусу за рахунок залишків коштів освітньої субвенції.
Передача новенького шкільного автобусу – це реальне підтвердження мети районної влади – створення якнайкращих умов для тих, хто навчається і працює в освітніх закладах району.
Урочисте вручення ключів від шкільного автобусу для учнів Привільнянської ЗОШ відбулося 03 липня 2019 року.
“Для нас важлива кожна дитина. І сьогодні відбулося не просто вручення автобусу Привільнянській школі. Адже шкільний автобус – це перш за все безпека дітей у дорозі до школи, спокій батьків, і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає у сільській місцевості” – наголосив голова Солонянської районної державної адміністрації Ігор Хрипко.
«Забезпечення доступу до якісної освіти з боку влади - це свідчення небайдужого ставлення до проблем освіти, розуміння надзвичайної важливості шкільного виховання» - підсумував очільник району.

 

 

Переглядів: 345 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів