Четвер, 02.05.2024, 22:49
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2011 » Серпень » 30 » Серпневі методичні наради: підсумки, аналіз та перспективи
13:05
Серпневі методичні наради: підсумки, аналіз та перспективи

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти 25-26 серпня проходили серпневі наради методичних об"єднань вчителів Солонянщини


В роботі РМО вчителів української мови та літератури прийняло участь 38 педагогів із всіх шкіл району.

Було проведено діагностику на визначеня рівня компетентності вчителя-словесника з використанням комп’ютерної підтримки

На засіданні РМО зверталася увага на особливості викладання української мови та літератури в 2011/2012 навчальному році, обговорювалися методичні рекомендації з даного питання, аналізувалолася участь вчителів у конкурсі «Вчитель 2012 року», надавалися рекомендації щодо організації і проведення першого уроку у новому навчальному році.

Були обговорені результати проведення підсумкових контрольних робіт у 5-8 класах, якісні показники та рівень підготовки учнів до написання контрольних робіт. Також вироблені й обговорені рекомендації РМО вчителів української мови та літератури.

Активними в роботі методичного об’єднання були: Горпиняк Т.М., керівник РМО( Солонянська СШ №2). Вчителі : Козило Н.Г. ( Солонянська СШ №2), Ясногор С.В.( Широчанська СШ), Диконенко Л.М. ( Мопрівська СШ), Панченко І.С. ( Солонянська СШ №1).
Спілкування проводилося в атмосфері творчості та співробітництва.



На засіданні РМО вчителів історії, правознавства та суспільних дисциплін визначено пріоритетні напрямки роботи щодо особливостей викладання суспільствознавчих дисциплін у 2011- 2012 навчальному році в умовах оновлення, модернізації та профілізації галузі освіти.

Узагальнено та поширено досвід кращих вчителів історії – переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року -2011»; накреслено шляхи формування основних механізмів саморозвитку креативних здібностей педагогів та спрямовано їх на забезпечення розвитку творчого потенціалу учнів ( в рамках обласного проекту «Креативна освіта для розвитку інноваційної особистості»).



Вчителі іноземних мов ознайомилися з методами та видами навчальної роботи, які спрямовані на практичне опанування учнями іншомовної компетенції.

Обговорено доповідь керівника РМО вчителів іноземних мов Грабко Т.А. та переглянуто презентацію на тему:«Принципи, форми і методи реалізації критичного мислення в різних видах мовленнєвої діяльності на уроках іноземної мови».

На засіданні розглянуто питання:

-формування компетенції учнів шляховпровадження інтерактивних технологій;

-впровадження комп’ютерних технології в сучасній школі;

-портфоліо як засіб презентації самоосвіти та складова креативної діяльності вчителя;

- проведено практикум у формі інтерактивної гри.


Засідання РМО вчителів фізики та астрономії проходило за темою «Актуальні проблеми викладання фізики в у 2011-2012 навчальному році ».


На засіданні було розглянуто проблемні питання сучасної фізичної освіти та шляхи їх вирішення, визначено основні завдання РМО вчителів фізики в 2011-2012 н.р ,проаналізовано ефективність роботи вчителів по виконанню стандартів фізичної освіти.

Активну участь в роботі засідання прийняли керівник районного методичного об’єднання вчителів фізики та астрономії вчитель Солонянської СШ № 2 Мельник Г.І., вчитель фізики Аполонівської НСШ Тарнавська Н.М., вчитель фізики Військової СШ Пшенічнікова В.С.


На серпневому засіданні РМО вчителів інформатики розглядувалися не тільки

актуальні питання викладання предмету у 2011-2012

навчальному році, а й питання формування єдиного освітньо-

інформаційного середовища району в рамках інноваційного

проекту „Ін форм@ційні технології в освіті Солонянщини"

З основними засадами проекту присутніх ознайомила

керівник РМО вчителів інформатики, член творчої групи

Бондар О.М. та акцентувала їх увагу виконання завдань, які

стоять перед вчителями інформатики у 2011-2012 році. А це , перш за все,

виконання вимог Державної цільової програми "Сто відсотків" та розширення

мережі Інтернет-сайтів навчальних закладів району. Також в рамках обласного

проекту "Єдиний інформаційний світ Дніпропетровської області " проведено

майстер-клас по впровадженню програми "Курс:школа" .

В рамках методичних серпневих заходів проведено установчу нараду керівників дошкільних навчальних закладів. Метою зібрання стало визначення пріоритетних напрямків роботи ДНЗ у новому 2011-2012 навчальному році. Методистом відділу освіти Демченко О.А. окреслено шляхи реалізації основних завдань Базової програми «Я у Світі» та програми розвитку дітей п’ятирічного віку «Впевнений старт», закцентовано увагу на нормативно-правовому забезпеченні дошкільної освіти.

Відкрив нараду керівник відділу освіти І.В. Хрипко. У своєму зверненні до завідуючих ДНЗ керівник відмітив позитивну динаміку змін в мережі дошкільних закладів, а відповідно у охопленні дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку.

Змістовним був презентаційно-консультативний блок наради. Завідуюча Башмачанського ДНЗ поділилась досвідом з колегами щодо взаємодії дошкільного закладу з батьківською громадськістю. Чорногор Н.Я., завідуюча Аполонівського ДНЗ, познайомила присутніх з напрацюванням вихователів стосовно розвитку творчої уяви та фантазії дошкільників.

Переглядів: 1120 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів