Четвер, 02.05.2024, 12:15
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2012 » Листопад » 15 » Семінар вчителів 4-х класів Солонянського району
16:43
Семінар вчителів 4-х класів Солонянського району

13 листопада на базі Солонянської СШ № 1 відбувся семінар для вчителів 4-х класів Солонянського району на тему «Обчислювальні навички, як складова предметно-математичної компетентності молодшого школяра». Учасників семінару привітно зустріли члени шкільного методоб’єднання вчителів початкових класів та заступник директора з навчально-виховної роботи Миргородська Любов Миколаївна. Господарі привітали всіх присутніх піснями про роботу вчителя та побажаннями для колег,  показали всім свої досягнення, напрацювання, організували виставку власних надбань та досягнень. Шерстюк Наталія Олександрівна, директор цієї школи, привітала всіх учасників, запросила до перегляду фрагменту навчально-виховного процесу цього закладу та поділитися враженнями від побаченого.

Далі вчителі ознайомилися з планом семінару, прослухали виступ «Методика формування обчислювальних навичок» методиста ІМС Гринчук С.О., а потім, розділившись на групи, розійшлися на відкриті уроки з теми «Письмове додавання і віднімання багатоцифрових чисел», які підготували вчителі 4-х класів цієї школи Кулик Любов Вікторівна  та Бугрієнко Валентина Іванівна.

Кулик Л.В. організувала чарівну подорож математичним потягом. Для пересування ним у кожного школяра був проїзний журнал (зошит) та дороговказ (підручник). Потяг зупинявся на різних цікавих зупинках: каліграфічна хвилинка, математичний диктант, завдання яких містили числа-інформацію про наш край. Потім діти вирушили в  центр складних математичних обчислень, який складався з  різних лабораторій : «Лабораторії точних обчислень», «Лабораторії невідомих компонентів», «Лабораторії іспитів». Інколи потяг зупинявся для відпочинку, під час якого учні танцювали під чарівну музику, при цьому прославляючи широкі та неповторні простори нашої країни. Любов Вікторівна  використала інтерактивну вправу «Мікрофон», щоб учні узагальнили вивчене під час подорожі та поділилися враженнями.

Бугрієнко В.І. запросила учнів до подорожі математичним океаном. Щоб корабель стартував  діти в порту «Підготуй корабель» виконали обчислення . Після цього школярі вирушили в подорож під звуки моря, дельфінів та крики чайок. Перша зупинка екіпажу - острів «Обчислювальний», який приготував дуже багато цікавих прикладів та задач. Потім на подорожуючих чекали зі своїми випробуваннями : порт «Допитливих», бухта «Спортивна», а також не обійшлося без штормового попередження, яке вони мали перечекати на мисі «Задачному», але щоб до нього причалити учні також мали виконати завдання. Останніми зупинками були острови «Логічних завдань» та  «Підсумок». Весь урок супроводжувався яскравою презентацією на морську тематику.

Після переглянутих уроків вчителі поділилися враженнями,а далі з ними провела майстер-клас вчитель 4-ого класу Мопрівської  НСШ Карнаух Вікторія Іванівна, яка продемонструвала фрагмент уроку «Вправи та задачі на розвиток логічного та нестандартного мислення». Вікторія Іванівна із  колегами здійснили подорож казкою «Кощій Безсмертний», кожен етап якої супроводжувався завданнями. Вчителі початкових класів переконалися, що творчий та неординарний підхід до викладення програмового матеріалу та вдало підібрані вправи, сприяють розвитку логічного  та нестандартного мислення дітей.

В цей день Солонянський район відвідали представники видавничої групи «Основа». Редактор науково-методичного журналу «Економіка в школах України» Пужайчереда Л. М. провела  з вчителями 4-х класів майстер-клас «Формула мотивації», в кінці якого кожному слухачеві був виписаний сертифікат  учасника.

 

Методист ІМС відділу освіти  Гринчук С.О.

 

Переглядів: 885 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів