Четвер, 02.05.2024, 23:40
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2011 » Серпень » 30 » Розширена серпнева нарада-2011.
13:07
Розширена серпнева нарада-2011.
26 серпня 2011 року в актовій залі Солонянської СШ №1 відбулася щорічна серпнева педагогічна конференція у форматі розширен педпгогічної наради. У нараді прийняли участь керівників закладів освіти та заступники керівників закладів освіти .

Початок зібрання був піднесено святковим і приємним моментом заходу було привітання молодих спеціалістів, вчорашніх випускників педагогічних вузів та училищ, якими поповнилася освітянська сім'я Солонянщини і які розпочнуть з нового навчального року свою першу трудову діяльність в навчальних закладах району.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся голова районної державної адміністрації О.І.Парубець, який зазначив , що вжиті відділом освіти райдержадміністрації, дирекцією загальноосвітніх шкіл району заходи сприяли своєчасній підготовці навчальних та дошкільних закладів до нового навчального року та окреслив основні проблемні питання, що існують у галузі освіти. Олександр Іванович зазначив, що органи влади і надалі будуть підтримувати розвиток освіти, докладатимуть зусиль, щоб з кожним роком навчальні заклади ставали більш матеріально, технічно й інформаційно забезпечені і могли надавати якісні освітні послуги.

Основну частину робочого часу зайняла доповідь керівника відділу освіти І.В.Хрипка за темою „Рівний доступ до якісної освіти – ключове завдання сьогодення”, яка містила детальний аналіз роботи мережі дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району, їх матеріально-технічне забезпечення, якість освіти, зокрема, наголошено на основних орієнтирах виховання .У ній, зокрема, зазначалося, що всі ланки освіти пов’язані між собою і не можуть розвиватись незалежно одна від одної.

У обговоренні доповіді взяли участь методисти відділу освіти .Демченко О.А ознайомила присутніх зі станом впровадження нової Базової програми розвитку дитини дошкільного віку "Я у світі” та „Впевнений старт”. Виступ Н.О.Шестюк розкрив питання „Шляхи підвищення якості освіти в початковій школі та про підготовку до реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти”. Про результати моніторингових відстежень, що проводилися у 2010-2011 н.р. ознайомила присутніх Некрасова Т.С. Про шляхи формування цінністних орієнтацій, духовних пріоритетів особистості через створення відповідного виховного простору в школі розповів В.О Некрасов. Горчакова О.М проаналізувала рівень інформатизації освіти .

Підсумоючи вищевказане заступник керівника відділу освіти з методичної роботи Грекова І.В. окреслила суть інноваційних процесів, на які очікує освіта та надала конкретні методичні рекомендації.

Наприкінці наради її учасники прийняли ряд рекомендованих рішень на розгляд педагогічних рад на навчальний 2011-2012 рік, а районні керівники вручили нагороди кращим педпрацівникам району

Освітяни району мали змогу поспілкуватися, обмінятися досвідом, новими ідеями, планами на майбутнє.
Переглядів: 919 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів