Субота, 20.04.2024, 04:55
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2013 » Січень » 9 » Практико-орієнтований семінар модераторів освітніх віртуальних мережевих співтовариств Солонянщини
17:16
Практико-орієнтований семінар модераторів освітніх віртуальних мережевих співтовариств Солонянщини

09 січня на базі СШЛНІТ  КЗО «Солонянська  СЗШ №1 І-ІІІ ступенів»  відбувся практико-орієнтований семінар  модераторів  освітніх  віртуальних  мережевих   співтовариств    Солонянщини  на тему: «Науково-методичний супровід розвитку мережевої взаємодії педагогічних спільнот як запорука успішного впровадження  інновацій», який підготували та провели заступник керівника відділу освіти з методичної роботи Ірина Вікторівна Грекова та методист ІМС відділу освіти Олена Миколаївна Горчакова. На семінар були запрошені творчо працюючі в інтернет-просторі педагоги району.

Використовуючи презентацію «Да здравствуют перемены!» ( казка для дітей достатнього віку Др.Спенсера Джонсона "Кто забрал мой сыр?") Ірина Вікторівна сформувала в учасників семінару позитивну мотивацію до оновлення знань, творчого пошуку та окреслила перспективи  подальшого розвитку та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в  освіті району.

На семінарі було проаналізовано  рівень  функціонування освітньо-інформаційного середовища  районних, шкільних методичних об'єднань та  вчителів як складових  єдиної мережевої педагогічної спільноти району,  педагоги ознайомилися з особливостями, технологіями використання віртуальних освітніх середовищ та мережевих співтовариств в діяльності районного  методичного центру, обговорили положення про віртуальні співтовариства.

З досвіду використання інформаційних технологій з метою покращення якості навчального процесу та підвищення професійного рівня вчителів виступили:  Людмила Миколаївна Гарус, заступник  директора з НВР Криничанської СШ «Мережева взаємодія суб’єктів навчально-виховного процесу як засіб підвищення якості освіти та розвитку ІКТ-компетентності педагогів», Олена Миколаївна Бондар, керівник РМО вчителів інформатики «Використання можливостей  сайту як віртуального простору для активізації діяльності районного методичного об'єднання»; Наталія Михайлівна Балаур, директорка Аполонівської НСШ «Блог як інструмент співпраці вчителя та учня», Наталія Миколаївна Кацевич, заступник  директора з НВР Олександропільського НВК «Мережева співпраця як нова форма взаємодії суб’єктів Олександропільського освітнього округу».

Практичний блок семінару був присвячений наповненню контентом  сайтів,  блогів  співтовариств та  організації  системи мережевої взаємодії між модераторами  як суб’єктами віртуального освітнього середовища. 


Шановні колеги! Презентація «Да здравствуют перемены!» ( казка для дітей достатнього віку Др.Спенсера Джонсона "Кто забрал мой сыр?") розміщена на сайті  "Методична вітальня".



 

Переглядів: 1056 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Костенко  
0
Ознайомилася. Мудро! Треба замислитися...

1 BahovskaKotljar  
0
Ознайомлені

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів