Субота, 27.04.2024, 22:44
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2012 » Грудень » 3 » Колегія відділу освіти
13:33
Колегія відділу освіти

 

30 листопада на базі Жданівських дошкільного та  загальноосвітнього навчальних закладів під головуванням заступника керівника відділу освіти з методичної роботи  Ірини Грекової  відбулася виїзна колегія відділу освіти.

Перша частина колегії «Формування життєвих компетенцій дошкільнят та управлінський супровід забезпечення адаптації дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі І ступеня»  розпочалася у Жданівському ДНЗ «Дюймовочка». Завідуюча дошкільним закладом Ніна Лійв  та директор школи Олена Могила  розповіли про взаємодію двох закладів освіти щодо профілактики дезадаптації першокласників до школи та охарактеризували напрямки двостороннього зв’язку «дитсадок-школа», а саме: співпрацю педагогічних колективів, взаємодію дитячих колективів та спільну роботу дошкільного і загальноосвітнього навчальних закладів з батьками. Учасники колегії  переглянути заняття «Екскурс в дитсадок» (вихователь Світлана Орєшкіна, вчитель Тетяна Квітка) та «Курс – на школу» (вихователь Світлана Колдубовська, вчитель Людмила Сільверстова), як одну з форм співпраці  педагогічних колективів - взаємовідвідування  відкритих занять вчителем майбутнього 1 класу та відкритих уроків початкової школи вихователем старшої групи.

 

 Друга частина колегії «Формування екологічної культури особистості школяра через участь в екологічних акціях, практичну природоохоронну роботу  у відповідності до Указу Президента від 23.05.2005 № 838/2005 «Про заходи щодо подальшого розвитку природозаповідної  справи в Україні»  була проведена у Жданівській СШ.

        У своєму виступі директор школи  Олена Могила  наголосила, що охорона природного середовища є однією із життєво важливих проблем  їх селища, адже на території с. Жданове у міцний  вузол сплелися декілька екологічних проблем. Занепокоєні ситуацією учні, батьки, вчителі та громадськість створили творчу групу та почали шукати вихід з цього кризового стану. І тому було вирішено, що школа повинна стати центром екологічної освіти та виховання, тим паче педагогічний колектив  мав уже великий досвід екологічної роботи.

Для більш детального ознайомлення із практичною діяльністю  навчального закладу в напрямку виховання екологічно свідомого  учня школи та жителя с. Жданове  Олена Олександрівна запропонувала здійснити екскурсію  по станціям екошколи.

  На cтанції «Академія наук» заступник директора з   навчально-виховної роботи  Інна Марченко   розповіла про можливості навчальної діяльності закладу для формування екологічних знань.  Вчителька початкових   класів Людмила Cіліверстова на cтанції «Інститут добротворення»  охарактеризувала  організацію виховної роботи у школі в напрямку  формування    екологічної культури. Станція «Блакитні вітрила» (Тетяна Лаврик, вчителька  історії)   була присвячена  туристсько-краєзнавчій роботі та організації масових заходів.  Заступник з виховної роботи,   вчитель біології Ольга Шатова на станції «Сполох»  поділилася досвідом  організації науково-дослідницької роботи  учнів. З організацією природоохоронної роботи через участь в екологічних акціях та  конкурсах ознайомила присутніх  вчителька початкових класів  Ірина Тімченко на станції «Грінпіс». Відвідавши виставку поробок  з відпрацьованого матеріалу (станція «Еколайф»,  Марина Гаркуша, вчителька трудового  навчання) гості пересвідчилися, як можна раціонально використовувати побутові відходи та ознайомилися з організацію просвітницької та агітаційної роботи в школі.

Закінчилася екскурсія на станції «Екологічна варта»,  де голова батьківського комітету  Людмила Харченко розповіла про організацію співпраці з селищною радою, установами району та батьками школярів.

Підводячи підсумки роботи колегії  Ірина Грекова , заступник керівника відділу освіти з методичної  роботи  вказала, що Жданівський дитсадок та школа  створили дієву систему забезпечення адаптації дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі першого ступеня, а Жданівська СШ продемонструвала нову екологічно-освітянську модель - екошколу, у  єдиному еколого-розвивальному просторі якої гармонійно поєднується  систематична  неперервна  екологічна освіта та  виховання.

 Шановні колеги! Матеріали виїзної колегії відділу освіти  будуть опубліковані на сайті відділу освіти.

       

 

Переглядів: 849 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Лугова Світлана  
0
Дякую за змістовну і корисну колегію. Творчості колективам дитячої установи "Дюймовочка" завідуючій Лійв Н.В., Жданівській СШ. директору Могилі О.О. та педагогам закладів, вдячних Вам учнів та вихованців.

1 Костенко  
0
Ознайомлена

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів