Субота, 27.04.2024, 08:59
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2012 » Травень » 15 » Фінальні ігри «Що? Де? Коли?» на Кубок Дніпропетровської області серед учнівської молоді
10:30
Фінальні ігри «Що? Де? Коли?» на Кубок Дніпропетровської області серед учнівської молоді

 11 травня відбулися фінальні ігри  «Що? Де? Коли?» на Кубок Дніпропетровської області серед учнівської молоді. 35 команд, які здобули перемогу в турнірі у своєму місті чи районі змагалися за звання знавців-ерудитів Дніпропетровщини. Загалом у грі, в рамках губернаторського проекту «Розвиток інтелектуального руху в Дніпропетровській області», у березні-квітні цього року взяли участь близько 55 тисяч учнів шкіл та технікумів області.

Регіональний проект «Розвиток інтелектуального руху в Дніпропетровській області» – єдиний в Україні. Він є органічною складовою цілого комплексу програм для дітей та молоді, які реалізуються в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. Проект передбачає впровадження нових сучасних методик розвитку інтелектуального потенціалу молоді.

Наш району фінальних іграх представляла команда «Сократи» Башмачанської СШ – переможці районного етапу. За рейтингом башмачани  посіли 15 місце. Губернатор області Олександр Вілкул вручив командам, що вибороли перші три призові місця, Кубки переможців та цінні подарунки – електронні книги.  Юні чемпіони та ще 32 команди-лауреати гри нагороджені дипломами та сертифікатами на участь у літньому Фестивалі переможців гри «Що? Де? Коли?» серед команд учнівської молоді Дніпропетровської області. Фестиваль проходитиме на базі Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Павлоградець».

Довідково:

 Саме в Дніпропетровську в 1982 році з'явився один з перших в Радянському Союзі міських клубів «Що? Де? Коли?».

 Назва гри «Брейн-ринг» також народилося з подачі дніпропетровських знавців Олександра Рубіна, Оксани Балазанової, Бориса Бородіна і Марини Білоцерківської.

 В 1996 році в Дніпропетровську була створена Ліга Українських Клубів з гри «Що? Де? Коли?». Дніпропетровці Анатолій Коган і Сергій Кузенко були президентами цієї Ліги.

 Команди з Дніпропетровська ставали неодноразовими призерами Чемпіонатів України з ігор «Що? Де? Коли?» та брейн-рингу, володарями Кубку України та Олімпійського Кубку України з гри «Що? Де? Коли?».

Переглядів: 844 | Додав: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Kostenko  
0
І все таки ми в першій половині! Приємно!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів