П`ятниця, 26.04.2024, 23:41
Вітаю Вас Гость | RSS

Гаряча лінія
Національна дитяча
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2012 » Лютий » 8 » Єдиний урок „Рідній Дніпропетровщині – 80 років”
15:10
Єдиний урок „Рідній Дніпропетровщині – 80 років”
27 лютого 2012 року о 9.00 у всіх  загальноосвітніх навчальних закладах області проводиться єдиний урок за темою: „Рідній Дніпропетровщині – 80 років”, присвячений 80-річчю створення Дніпропетровської області. ІНФОРМАЦІЙНО-ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ краєзнавчого спрямування до проведення в школах області у 2012 році єдиного уроку до 80-річчя Дніпропетровської області розміщені у розділі "Виховна робота. Громадянське виховання.Ювілей області."
Мета проведення:
на прикладах основних подій показати становлення Дніпропетровської області як однієї з провідних областей незалежної Української держави, окреслити її вагому частку в історії, культурі, економіці, науці держави, особливо у галузі ракетно-космічної техніки;
поглиблення історичної пам`яті про минуле рідного краю і тим самим сприяти вихованню патріотизму учнівської та студентської молоді, зміцненню громадянських якостей;
формування у дітей та молоді почуття особистої відповідальності за долю свого рідного краю, активної життєвої позиції, яка сприятиме процвітанню Дніпропетровщини у майбутньому.

Зміст уроку доцільно підпорядковувати реалізації таких завдань:
формування в учнів уявлення про роль Дніпропетровської області і конкретного населеного пункту у становленні української державності як цілісного об'єкту, що має характерні особливості в історичному, економічному та культурно-соціальному розвитку;
висвітлення ролі місцевих державних, громадських і політичних діячів у становленні Дніпропетровської області.

Структура та план проведення уроку залежить від задуму класного керівника, який під час підготовки має проаналізувати можливості класного колективу та індивідуальні й вікові особливості учнів.

Проведення уроку передбачає:
перегляд відеозвернення голови облдержадміністрації Вілкула Олександра Юрійовича з нагоди 80-річчя створення Дніпропетровської області; залучення депутатів місцевих рад та осіб, які зробили помітний внесок у розбудову Дніпропетровщини.
Бажано провести єдиний урок у залі місцевого історичного чи краєзнавчого музею або у музеях, музейних кімнатах навчальних закладів.
Під час підготовки та проведення єдиного уроку, рекомендується широко використовувати музичні твори, відеоролики, мультимедійні презентації, фрагменти документальних фільмів, які висвітлюють минуле та сьогодення Дніпропетровщини.

Єдиний урок може бути проведений як для окремого класу так і паралелі класів чи усієї школи.
Переглядів: 2557 | Додав: Ірина | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів